Ninkovich: Ako tko pita ja sam iz Dubrovnika

NFL 2. velj 201710:51 > 10:56
Podijeli:
Neža Pavčič

Dok traje odbrojavanje pred Super Bowl, igrač Patriotsa hrvatskih korijena Rob Ninkovich proslavio je 33. rođendan i ispričao nekoliko zanimljivih priča iz svog života

Prošli tjedan bio je jedan od najvažnijih u životu Toma Bradyja koji je emotivno vezan za oca i majku. Bradyjeva majka je imala zdravstvenih problema i zadnjih 18 mjeseci nije odlazila na stadion na utakmice.

“Želim da majka i otac budu u nedjelju na tribinama”, rekao je Brady koji je u svojim teškim trenucima imao podršku svojih suigrača, između ostalih i Roba Ninkovicha.

“Ne želim previše govoriti o privatnim stvarima. To je Tomov privatni život i ne bih u to ulazio” rekao je Ninkovich koji je pojasnio kakav suigrač i čovjek zaista jest Tom Brady.

“On je zaista pravi momak. On je dobra duša i nije umišljen i arogantan. Jedan je od najboljih bekova svih vremena i s njim dobivamo utakmice. Čak i da je “totalni kreten” o njemu moramo imati visoko mišljenje”, kaže Ninkovich i priča još jednu zanimljivu anegdotu s Bradyjem iz svlačionice.

“Jednog dana sam mu rekao da ima jako lijep sat na ruci. Zahvalio se i ja sam sutradan došao u svlačionicu. U ormaru je bila jako lijepa kutijica u kojoj je bio isti sat kakav nosi i on. To puno govori kakav je on čovjek i suigrač” kaže uz smijeh Ninkovich.

“Očito bi mu trebao uputiti još komplimenata”, dodaje.

Ninkovich je sigurno više od Bradyja oduševljen toplim vremenom u Houstonu. U gradu gdje se igra Super Bowl dočekalo ih je lijepo vrijeme i temperatura od 20 stupnjeva.

“Odlično je bilo trenirati. Vrijeme je lijepo, ali ne smijemo zaboraviti zašto smo tu. Jako sam sretan što smo trenirali po ovako lijepom vremenu. Ništa ne propuštamo u Bostonu gdje pada snijeg i temperature su pet stupnjeva ispod nule”, kaže.

Sunčano vrijeme u skladu je i sa vremenom na hrvatskoj obali. Ninkovich vuče korijene iz Hrvatske. Njegovi djed i baka su iz naše zemlje.

“Jednog dana sam pitao djeda i baku otkud su naši korijeni. Odgovorili su mi, a ja kako ne pričam  hrvatski, zaboravio sam. Znam samo da je spomenuo mjesto koje nije na obali. Ali kako sam se prije nekoliko godina uvjerio da je Dubrovnik jedno od pet najljepših mjesta na svijetu, odlučio sam svima koji pitaju odgovoriti da sam iz Dubrovnika iako nisam”, duhovito će Rob Ninkovich za Sportklub, prije velike nedjelje i Super Bowla u Houstonu gdje će biti jedna od najvećih prijetnji Mattu Ryanu i njegovim Falconsioma.