Chungov trener za SK: Smislit ćemo mi plan za Novaka…

Saša Ozmo 22. sij 20180:32 > 0:46
Quinn Rooney/Getty Images

Neville Godwin proveo je četiri uspješne godine s Kevinom Andersonom, koji je s njime u boksu došao do Top 10 te do finala US Opena, a sada je razgovarao s novinarom Sportkluba u Melbourneu...

Phil Walter/Getty Images

Kako Godwin sâm kaže, došlo je vrijeme za obojicu da krenu dalje. Dobio je poziv mladog Hyeona Chunga, proveo s njim tjedan dana u Bangkoku, a potom je suradnja i službeno započela.

Već na prvom zajedničkom Grand Slam turniru postigli su veliki uspjeh, pao je Aleksander Zverev, a sada slijedi meč osmine finala s Novakom Đokovićem (ponedjeljak, 9 sati po srednjeeuropskom vremenu).

Goodwin i Chung još se upoznavaju, ali Južnoafrikanac kaže da je Hyeon kompletnijiigrač nego što je bio prije dvije godine kada je Novak u Rod Laver areni slavio sa 6:2, 6:3, 6:4.

“Da, Hyeon je već igrao s Novakom, tako da zna što ga očekuje. Ipak, jedno je znati, a sasvim drugo izvesti sve zamisli na visokoj razini. Novak je bivši broj jedan, hajd’mo vidjeti koliko on može i kako će odigrati, bit će zanimljiv sudar njihovih stilova igre”, započeo je Godwinza Sportklub i dodao:

“Đoković je pauzirao šest mjeseci, ali usprkos tome igra jako dobro. Već je prošao jedan ozbiljan test u vidu meča s Monfilsom. Čeka nas težak posao, ali dat ćemo sve od sebe da ga stavimo na još jedan težak ispit. Smislit ćemo plan kojim ćemo nastojati povećati svoje izglede”.

Iako, prema riječima Nicka Bollettierija, “nitko nije očekivao da će dogurati tu gdje je sada”, prošle godine je 21-godišnjak iz Suwona osvojio Next Gen Finals i sada je na putu ka vrhu. Bio je pun samopouzdanja u meču sa Zverevom, ali bi njegov trener volio da igra agresivnije.

Matthew Stockman/Getty Images

“Razvija se i kao igrač i kao osoba, puno se bolje nosi sa životom na ATP Touru nego ranije, više vjeruje u sebe i na terenu je miran. Moramo popraviti nekoliko tehničkih detalja. Ipak, Hyeon je mlad i bit će sve bolji kada bude upoznao svoju igru, tj. kada počne osjećati kada je pravi trenutak za napad, a kada za obranu. Moramo mu malo preciznije složiti igru, taktički ga obučiti i pažljivo napraviti raspored kako bismo mu sačuvali tijelo. Sve što sam rekao dovest će do toga da postane još kvalitetniji igrač”.

Za kraj, čovjeka koji je prošle sezone dobio nagradu za trenera godine pitali smo kada Chunga možemo očekivati u završnicama Grand Slamova.

“Takve stvari nikada se ne mogu predvidjeti, nadam se da će se to dogoditi što prije. Svakako mislim da je pred njim svijetla budućnost i da ima sva potrebna oružja kako bi se nosio s najboljima na svijetu”, zaključio je Godwin za Sportklub.

Ujutro će Chung u meču dana igrati sa svojim teniskim idolom, a kako stvari stoje, neće mnogo vremena proći prije nego i on bude uzor nekim novim klincima.