Karačić: 'Ovo me podsjetilo na moj Vardar'

Rukomet 18. sij. 202023:01 > 23:06
Podijeli:
HRS

Igor Karačić zabio je Nijemcima sedam pogodaka, uključujući i onaj odlučujući za 25:24 minutu prije kraja susreta. Zasluženo je proglašen igračem utakmice.

“Stvarno je ovo bila jako teška utakmica. Preponosan sam na ove dečke i cijeli tim i stožer. Nije bilo nimalo lako igrati. Bila je prevelika želja u prvom dijelu. Htjeli smo u pet minuta riješiti utakmicu. Nismo smjeli ići na taj način, ali mi smo takvi. Htjeli smo to brzo završiti. Dogovor je bio da nećemo dobiti ni u 1. minuti ni u 15. minuti, već da moramo svih 60 minuta idržati u borbenom stilu. Pokazali smo karakter i momčadski duh. Ovo me podsjetilo na Ligu prvaka i Vardar kad smo gubili. Morate vjerovati u nešto i to će doći. Ljudi radujte se, sretni smo”, rekao je igrač utakmice Igor Karačić nakon veličanstvene pobjede Hrvatske nad Njemačkom

“Prelijepa atmosfera, kao da igramo doma. Nisu stajali ni kad smo gubili 5 razlike. Mi smo im vratili najboljom mjerom. Mi smo morali izazvati sreću i sad smo je dobili. Idemo proslaviti koliko se može. Ide prvo rehabilitacija. Nastavljamo dalje, čeka nas Češka, Španjolska. morat ćemo dosta odmarati snage, danas smo se potrošili jako puno…”

Karačić je zabio sedam golova, a ovu reprezentaciju vidi jako daleko u nastavku turnira.

“Možemo izvući da ova reprezentacija ima karakter. Znalo se izvući iz teških trenutaka. Bilo je loših strana, ali bilo je puno boljih. Pokazali smo da se znamo izvući iz teških reprezentacija. Ne znam dokle možemo, ali rekao sam da smo po igračima u vrhu europskog rukometa. Na prošlom prvenstvu nam nisu dali iz raznih razloga. Ovakav tim, kao Hrvatska mislim da nema nitko.”