Ivanušec riješio misterij: ‘Tu se najkomotnije osjećaj’

Hrvatska 25. lip 202216:25 > 16:26
Podijeli:
AP Photo/Darko Bandic

Luka Ivanušec s Dinamom je na pripremama u Sloveniji gdje je dao intervju za službene stranice kluba.

“Od malena, u obitelji, u selu, svugdje se samo pričalo o Dinamu i Hajduku, a naša obitelj, naše cijelo selo, svi smo uvijek bili za Dinamo. Znam da je uvijek baka znala pitati – je l’ to Dinamo igra- kad god je bilo nešto na TV-u, iako nije znala ništa o nogometu. Tako da je meni san igrati za Dinamo i evo, ostvario mi se jedan od dva sna”, započeo je Ivanušec za službene stranice kluba.

Veznjak Dinama otkrio je i kako mu je bitno obrazovanje. Završio je tri godine sportskog menadžmenta.

“Tri godine fakulteta sam završio. Dvije ću možda kasnije. Drago mi je da imam nekakav papir iza sebe i da znam da mogu nešto kasnije u životu raditi. Planirao sam svakako na faks, a kasnije je došlo to da upišem vanredno. Kasnije je krenulo, hvala Bogu, dobro s nogometom pa ne bih mogao pohvatati redovan faks.”

Za razliku od ostalih suigrača koji su bio dio reprezentacije, on se odmah priključio pripremama Dinama.

“Stigao sam se odmoriti. Pojavio sam se ovdje, mogao sam ranije ili kasnije doći, ali s obzirom da nisam na ovome okupljanju imao previše minuta, htio sam što prije doći da ne ispadnem iz ritma, da se priključim. Bilo mi je dovoljno osam dana.”

Veći dio proljeća je propustio zbog ozljede trbušnog zida. Danas su ozljede iza njega.

“Situacija je odlična. Dva mjeseca sam izgubio zbog toga, ali otišao sam na tu operaciju, sada sam se vratio. Hvala dragom Bogu, sada je sve u redu. Bilo je jako bolno, jako bolna ozljeda. Ne možeš ni trčati, ni dodati loptu, ništa.”

Otkrio je Ivanušec i misterij, odnosno koja mu je najdraža pozicija.

“Najkomotnije se osjećam na lijevoj osmici ako se igra s dva prednja vezna ili lijevo krilo.”

Ante Čačić?

“Znam ga od Čilea gdje sam postao najmlađi strijelac. Veliki je gospodin, uvijek miran, uvijek zna što treba reći, uvijek zna smiriti situaicju. Sve najbolje o njemu.”

Nova sezona kreće 9. srpnja Superkupom protiv Hajduka.

“Dosta izazova, ali ima tu dosta kvalitetnih igrača, konkurencija se povećala, imamo kvalitetan kadar da to sve izvučemo i siguran sam da hoćemo na najbolji mogući način.”

Komentari

Vaš komentar