Kostelić: ‘Mi smo velesila, sad su svi vidjeli da mogu!’

Alpsko skijanje 6. sij. 202118:53 > 19:23
Podijeli:
Ivica Kostelić

Ivica je u pojedinačnoj analizi nastupa hrvatskih skijaša zaključio da se svakom od njih "dogodilo ono što je trebalo".

Ivica Kostelić, uz svoju sestru Janicu uvjerljivo najtrofejniji hrvatski skijaš u povijesti, pogotovo kad su u pitanju nastupi na Sljemenu, gdje je triput bio drugi, bio je ushićen današnjim rezultatom hrvatske reprezentacije za koji je ustvrdio da je na razini skijaških velesila.

“Svi smo zaneseni ovim postignućem. To je stvarno za anale: mi trenutno imamo četiri čovjeka u reprezentaciji, jer Matej nije u ‘repki’, ali jedan od njih je potrgan, tako da generalno imamo četiri čovjeka na nogama i četiri su bila u 30, tako da je to postignuće samo za sebe”, rekao je Kostelić u izjavi za Hrvatsku televiziju te dodao:

“Ovo je fantastično, trojica su među 15. Mi smo na razini velesila u ovoj utrci.”

Ivica je u pojedinačnoj analizi nastupa hrvatskih skijaša zaključio da se svakom od njih “dogodilo ono što je trebalo”.

“Prvo ‘Zubo’, koji je vrh koplja, odvozio je srčane i dobre dvije vožnje. Imamo Mateja koji je uspio pronaći onaj neki stari osjećaj, nakon što smo odradili par dobrih treninga na Zelenom i Crvenom spustu. Na tom osjećaju je ponovno došao na svoje, na svoj način skijanja. ‘Pinokio’ (Samuel Kolega) je imao drugo najbrže vrijeme drugog laufa. To govori isto samo za sebe. Imao je, naravno, sreće da je za par stotinki uhvatio drugu vožnju s tridesetim mjestom. Istok se već dugo traži, nakon one ozljede prije početka sezone. Ovo mu je trebalo za samopouzdanje. Na svakog od njih sam ponosan.”

Nastup na Sljemenu odlična je najava za siječanj.

“Zubo je u odličnoj formi, to će mu biti i dodatni poticaj u veleslalomu. Drugi su sad vidjeli da mogu i to je užasno važno za samopouzdanje koje će im dobro doći u ovom mjesecu koji je obilježen slalomskim utrkama”, zaključio je Ivica Kostelić.

Komentari

Vaš komentar