Neće biti skijaških utrka u SAD-u i Kanadi ove sezone

Alpsko skijanje 20. kol. 202017:11 > 17:13
Podijeli:
Izvor: Shaun Botterill, Getty Images

Međunarodna skijaška federacija (FIA) objavila je u četvrtak da sljedeće sezone neće biti tradicionalnih skijaških utrka u Sjevernoj Americi zbog pandemije koronavirusa i sigurnosnih uvjeta.

Skijaši će se tamo vratiti u sezoni 2021./22., a ove će sezone preseliti utrke Sjeverne Amerike na druga mjesta, navodi se na službenim stranicama FIS-a. Tako će deset utrka, koje su se trebale održati od 29. studenog do 6. prosinca u Kanadi i SAD-u, biti prebačene u Val d’Isère i Courchevel u Francuskoj te Saint Moritz u Švicarskoj.

FIS se na ovaj potez odlučio nakon savjetovanja s nacionalnim federacijama u SAD-u i Kanadi te organizatorima utrka i zajedno su došli do odluke da zbog krize s koronavirusom skijaši ove godine neće skijati u SAD-u u Kanadi.

Tako su za skijašice otkazane utrke slaloma i veleslaloma u Killingtonu 28. i 29. studenog i brze discipline (spust supeg G) u Lake Louisu između 1. i 6. prosinca. Skijaši su ostali bez brzih disciplina u Lake Louisu između 25. i 29. studenog kao ni tehničkih i brzih disciplina u Vailu i Beaver Creeku između 1. i 6. prosinca.

Kako je FIS objasnio u priopćenju, odluka je donesena zbog sigurnosti i zdravlja svih natjecatelja i sudionika.(h)