Paralelni veleslalom: Zubčić 11. u kvalifikacijama

Alpsko skijanje 9. velj. 202011:48 > 11:55
Podijeli:
Getty Images

Zubčić je bio u paru s Amerikancem Tommyjem Fordom. U prvoj vožnji je Amerikanac bio brži na "plavoj" stazi za devet stotinki, da bi u drugoj vožnji hrvatski reprezentativac ostvario 13 stotinki bolje vrijeme, kad su zamijenili strane

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić imao je 11. vrijeme kvalifikacija na paralelnom veleslalomu za Svjetski kup u francuskom Chamonixu, čime je izborio pravo nastupa među 32 natjecatelja koji će se boriti za bodove u poslijepodnevnom natjecanju.

Zubčić je bio u paru s Amerikancem Tommyjem Fordom. U prvoj vožnji je Amerikanac bio brži na “plavoj” stazi za devet stotinki, da bi u drugoj vožnji hrvatski reprezentativac ostvario 13 stotinki bolje vrijeme, kad su zamijenili strane. No, obojica su imali ukupno vrijeme koje im je osiguralo plasman u glavno natjecanje.

Najbrže vrijeme kvalifikacija imao je Talijan Giovanni Borsotti (41.24 sekundi), za kojim je Zubčić (41.80) ukupno zaostao 56 stotinki. Drugi je u kvalifikacijama bio Talijan Luca De Aliprandini (41.36), a treći Francuz Alexis Pinturault (41.58).

Nekoliko velikih imena nije završilo prvu ili drugu vožnju, a najzanimljivije je bilo kako su jučerašnji pobjednik slaloma Clement Noel i Švicarac Daniel Yule, koji su skijali zajedno u paru, napravili pogrešku na istom mjestu u prvoj vožnji, promašili vrata i tako ostali bez mogućnosti plasmana u finalno natjecanje u koje su se plasirala 32 najbržih skijaša iz kvalifikacija.

Glavno natjecanje započinje u 13.15 sati.