Barakude će imati veliku podršku u Spaladium Areni!

Ostali sportovi - Ostalo 10. ruj 202213:54 > 13:55
Podijeli:
Sport Klub

Spaladium Arena rasprodana je za finale Europskog prvenstva između Hrvatske i Mađarske. Oni koji nisu u Splitu, prijenos će moći pratiti na Sport Klubu HD.

“Pozivaju se sve navijačice i navijači, koji dolaze u Spaladium Arenu, da na vrijeme zauzmu svoja mjesta u dvorani, odnosno da dođu najkasnije sat vremena prije početka utakmice, do 19.30 sati”, poručuju organizatori.

Uoči finala Hrvatski vaterpolski savez se oglasio porukom.

“Kada smo prije nepune četiri godine dobili organizaciju 35. Europskog vaterpolskog prvenstva, za Split 2022. smo ‘programirali’ zlato. Hrvatsko dakako, čije drugo. Dakako, sport poznaje pojmove poput programiranja, planiranja, ali stopostotnog jamstva uspjeha i pobjede baš u nekom zamišljenom trenutku nema. Pobjeda, uspjeh ovise o mnoštvu nepredvidljivih čimbenika.

Na neke imamo mogućnost utjecaja, na neke baš i ne. Jedno međutim ne možete nikome oduzeti, zabraniti. Snove. I tako smo četiri godine sanjali dan u kojem će u finalu Europskog prvenstva u Splitu 2022. zaigrati Hrvatska!

Danas, u subotu 10. rujna 2022. naš je četverogodišnji ‘program’ ostvaren, a san je postao java, stvarnost. Hrvatska večeras igra finale Europskog prvenstva. Naše četvrto ukupno, naše drugo u domovini. Prvi put je bilo u Zagrebu prije 12 godina. Znate kako je završilo. Na euro-tronu prvi put, u ‘ubitačnoj’ generaciji koja će nešto kasnije osvojiti i Olimp. Ako je ona generacija bila ubitačna, onda je ova danas – probitačna. Izniknuli su neki novi klinci, ali su navike preuzeli od prethodnika.

Jurišnici prema postolju! Oni su u vodi, ali iz nje mogu ‘zapalili’ naciju. To su Barakude izbornika Tucka u ljeto 2022. Na dva najveća natjecanja ove godine u svijetu našeg sporta, samo su tri nacije bile u krugu četiri na oba turnira. Samo Italija, Španjolska i Hrvatska! Dokaz moći i kvalitete, podatak nakon kojeg je sve drugo suvišno za reći.

Nema više skrivanja, a kako ga i može biti u finalu. Svi oko njih su sanjali, priželjkivali zlato u Splitu, ali to se nije javno govorilo. Sad su se stanje i okolnosti promijenile. Sad se priča na glas, ali pričaju i same Barakude. Vjerujemo da njihov pravi ‘govor’ tek slijedi.

U bazenu, večeras, od 20.30 sati. U finalu za prvaka Europe! Idemo Barakude – naprijed Hrvatska!”

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Komentari

Vaš komentar