Vodeni sport na OI 2024. na Tahitiju

Vodeni sportovi 2. pro. 201918:28 > 18:31
Podijeli:
Izvor: (Photo by Woohae Cho/Getty Images)

Pariz će 2024. godine biti domaćin Olimpijskih igara, a zanimljivo je da organizatori žele surfanje ugostiti na Tahitiju

Pariz će biti domaćin ljetnih olimpijskih igara 2024. godine, a organizatori razmatraju premještanje natjecanja u surfanju na najveći otok Francuske Polinezije – Tahiti, koji bi zamijenio jedno od mogućih mjesta na francuskoj obali uz Atlantski ocean.

“Odluka je u rukama francuskih organizatora. Ali kao što sam rekao u prošlosti i nisam se predomislio, osobno više volim mjesta koja su najbliže gradu u kojem se organiziraju OI, kako bi sportaši i gledatelji mogli osjetiti olimpijski duh”, rekao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach.

Međutim, francuski organizatori žele proširiti igre i još uvijek inzistiraju na tema da Tahiti, koji je od Pariza udaljen 23 sata letom, ugosti natjecanje u daskanju na valovima.

Natjecanje bi se trebalo održati u Teahupou, mjestu na jugozapadu Tahitija gdje je surfanje na velikim valovima glavna atrakcija. Kao mogući kandidati spominju se i četiri francuska mjesta Hossegor-Seignosse-Capbreton, Biarritz, Lacanau i La Torche.

Surfanje ulazi u obitelj olimpijskih sportova već sljedeće godine u Tokiju.