Hrvatska razočarala na startu SP-a: Samo bod protiv Japana

Rukomet 15. sij. 202119:331 komentar
Podijeli:
Martin Rose / Staff

Neuvjerljiv napad i nedovoljno pokretna obrana bili su dovoljni tek za bod na startu svjetske smotre u Egiptu

Hrvatska muška rukometna reprezentacija razočarala je na otvaranju Svjetskog prvenstva u Egiptu, odigravši s Japanom neriješeno 29:29 (17:14).

Momčad Line Červara na startu svjetske smotre u Egiptu izgledala je vrlo neuvjerljivo. Na početku dvoboja svaka je reprezentacija zabila dva pogotka, no Japanci onda ulaze u svoj ritam, pokretljivom obranom zaustavljaju naše napade, a na drugoj strani brzom realizacijom ostvaruju seriju 5:0 i dolaze na veliku prednost od 7:2.

Hrvatska se do kraja poluvremena nastavila mučiti, pregust raspored u sredini i izostanak konkretnih akcija Japancima su išli na mlin, a za Hrvatsku su palile samo individualne akcije – istaknuli su se Marić s četiri i Martinović s tri pogotka na predah se otišlo s tri razlike Japanaca – 17:14.

Nakon prvog dijela Pešić se istaknuo nekim obranama, no naš napad još je uvijek bio neefikasan. Červar je čak i eksperimentirao postavivši Ivana Čupića na desnog vanjskog, pokušavši time dobiti na kreaciji, na desnom krilu je bio Horvat, ali ni s tom kombinacijom nije išlo.

Na poziciji organizatora igre Červar je mijenjao Duvnjaka i Cindrića, a potonji je u nekim trenucima radio višak i otvarao šanse za Ivana Martinovića i Zlatka Horvata, koji su uglavnom bili sigurni.

Do prvog izjednačenja nakon početnih minuta stigli smo preko Ilije Brozovića – tek u 49. minuti! A onda je uslijedila drama do zadnje sekunde – gol za gol – Japan povede, Hrvatska izjednači, i tako do 60. minute. Cindrić i Čupić zabijali su s krila i iz sedmeraca, iako je potonji promašio jednu veliku šansu u 59. minuti. A na drugoj strani stiže kazna – početkom 60. minute Agarie je zabio za 29:28, a Červar zove time-out uoči zadnjeg napada. U nastavku smo izborili sedmerac, a Čupić je zabio za konačnih 29:29.

Podsjetimo, ranije tijekom dana u našoj skupini je Katar svladao Angolu rezultatom 30:25.  

Komentari

Vaš komentar