Gospodo jedite sendviče i ispijajte piva 

Rukomet 20. sij. 20219:14 > 14:49
Podijeli:
Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)

Nekad država od 4,5 milijuna izbornika danas ih ima nešto manje od četiri milijuna i većina ih misli da su bolji od Line Červara.

Jedna debata dovela nas je do toga tko bi bio najbolji izbornik hrvatske rukometne reprezentacije… Poznata imena iskaču, jedini problem je što su to dečki koji realno najveći uspjeh imaju neko finale regionalne lige ili u najboljeg slučaju treće mjesto na svjetskim prvenstvima.
Ne, ovo je nije tekst da prozivamo nekog, pa tako ni one koji su prvi krug ocijenili trojkom.
Da, bila je to Hrvatska koju čovjek koji ima svjetski i olimpijski naslov nije prikazao u najboljem svijetlu.
Ali budimo realni, u doba pandemije koronavirusa u svijetu malo toga nije normalno, pa tako nisu sigurno nisu odrađene ni pripreme naše nacionalne vrste. Što Lino, istini za volju ne propušta istaknuti u svakom komentaru nakon utakmciu.
Možda nekima ide na onu stvar, ali čovjek je potpuno u pravu. Hrvatska je na Katar istrčala bez pravog treninga, bez dva od pet trenutno najbolja srednja vanjska svijeta, što definitivno nije mala stvar. Za siječanj navijače, pričamo o Luki Cindriću i Igoru Karačiću.
I takva Hrvatska, budimo iskreno, rutinirano je riješila Katar. Isti taj Katar koji je 2015. šokirao rukometni svijet. Reći će neki, nije to ista momčad. No, nema smisla ni pisati koliko je od tog tada Katar uložio u rukomet, a koliko HRS.
Dolazimo tu do toga da su veliki dio u pobjedi Hrvatske odradili klinci, Ivan Martinović i Halil Jaganjac. Kakva su ulaganja u hrvatski rukomet, čudimo da više itko ispliva.
Ali i dalje imamo klince, baš kao što smo svijetu predstavili neka nova imena 2003. Da, nije njih pratio navijač koji si daje oduška komentirati da Lino je ‘čovjek od 71 godine koji se pogubio’. Njih vam je predstavio baš Červar.
Hrvatska ima još dva jača treninga do četvrtfinala, a onda i Dansku u utakmici gdje ćemo birati protivnika za prolaz među osam najboljih momčadi.
Ne, nisam od onih koji će reći da Lino ne griješi, dapače, prvi ću udariti, ali ovo što se radi čovjeku koji nas je toliko puta razveselio graniči s ludošću. Zato nam je i država tu i gdje je. Jadan pokornik Europe…
‘Gospodo jedite sendviče i ispijajte piva, još uvijek vam dobro stoji’, poručio bi vam jedan poznati glazbenik čiji je stih najbolje citirati što vam je raditi dok pratite događaje iz Egipta, a ne da udarate po Červaru…
Jer srećom Lino ima svoj put i zna što radi… Koliko god mu se vi smijali u udobnosti svoje fotelje iz koje godinama pratite pvenstva u siječnju…