VIDEO: Srpska odbojkašica optužena za rasizam

Odbojka 1. lip. 202118:58
Podijeli:
Sportklub

Odbojkaška reprezentacija Srbije s 3:0 je u Ligi nacija pobijedila Tajland, a utakmica će se pamtiti po rasističkom potezu srpske odbojkašice Sanje Đurđević.

Đurđević je nakon jednog poena iskosila oči, što je gesta koja se smatra uvredljivima za osobe iz istočne Azije.

Nakon svega reagirao je Srpski odbojkaški savez.

“Žao nam je zbog događaja koji su obilježili utakmicu. Iskreno se ispričavamo reprezentaciji Tajlanda, narodu te zemlje i svima koji su pogođeni ovim. Međutim, molimo vas da ne dajete preveliko značenje ovom incidentu. Sanja je svjesna svoje greške i odmah se ispričala čitavoj ekipi Tajlanda. Ona je samo željela svojim suigračicama pokazati da u fazi obrane budu kao Tajlanđanke. Nije imala na umu nikakvo nepoštovanje. Naravno, čitav incident se dogodio prilično nesretno. Sve je završeno kao jednostavni nesporazum u prijateljskoj atmosferi među igračicama dvije reprezentacije“, objavio je Odbojkaški savez Srbije.

Oglasila se i sama Đurđević.

“Svjesna sam svoje greške i odmah nakon utakmice sam se ispričala cijeloj momčadi Tajlnada. Samo sam željela svojim suigračicama poslati poruku ‘hajde da počnemo igrati obranu kao one’. Nisam imala namjeru nikog uvrijediti. Naravno, to nije bila pametna gesta s moje strane. Želim se još jednom ispričati svim ljudima na svijetu koje je ovo uvrijedilo. Veliko hvala ekipi Tajlanda za razumijevanje”, poručila je srpska odbojkašica.

Utakmice Lige nacija pratite u izravnim prijenosima samo na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar