VIDEO: Oilersi blizu finala nakon 16 godina, Rangersi za 2:2

Hokej 25. svi 20229:17
Podijeli:

Edmonton Oilersi su dobili Calgary Flamese 5:3 i sada vode 3:1 u finalnoj seriji Zapada NHL-a.

Oilersi i Flamesi dokazali su i u četvrtoj utakmici da se u Kanadi igra najuzbudljivija serija drugog kruga playoffa. Oilersi su imali igru i 3:0 do polovice druge trećine. Calgary dolazi do smanjenja 3:2 u razmaku od 40 sekundi, no domaći ne gube glavu.

Calgary na startu  treće trećine ima igrača više kojeg propušta. Sredinom trećine događa se rijetko viđen trenutak – Oilersi imaju powerplay i ne koriste ga, ali u zadnjim sekundama, bek Calgarya, Rasmus Andersson, iz svoje trećine s udaljenosti od preko 40 metara šalje pak kroz zrak i on pada ispod ruke vratara Smitha za 3:3.

Oilersi ipak pokazuju da su bolji i mentalno spremniji za ovu seriju te tri minute prije kraja dolaze do 4:3, a potom do 5:3 na prazan gol. Dramatična utakmica iako se na početku činilo jednostrano. Connor McDavid došao je do 10. uzastopne playoff utakmice u kojoj je upisao minimalno dva boda. Oilersi će za dva dana u Calgaryju imati priliku proći u finale Zapada prvi put nakon 16 godina.

Na Istoku Tampa će se načekati da dobije svog protivnika u finalu jer su Carolina i NY Rangersi na 2:2. U Madison Square Gardenu slavili su Rangersi 4:1. Bili su uvjerljivi na domaćem terenu i s 0:2 seriju su vratili u egal.

 

Komentari

Vaš komentar