‘Tek će Srbija pokazati koliko Hrvatska vrijedi’

Podijeli:
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Pred hrvatskim vaterpolistima je velika utakmica - četvrtfinale Svjetskog prvenstva protiv Srbije. Tom prilikom popričali smo s jednim od najcjenjenijih vaterpolskih stručnjaka Draganom Matutinovićem.

Matutinović je i dalje cijeli u vaterpolu, pogledao je gotovo sve utakmice Svjetskog prvenstva.

Da, sve gledam. Iskreno, nemam još mišljenje o Hrvatskoj, o našoj stvarnoj kvaliteti. Jedina utakmica koja se može uzeti kao mjerilo je ona protiv Grčke, a tu smo izvukli bod. Tek će Srbija pokazati koliko stvarno vrijedimo“, započeo je Matutinović razgovor za Sport Klub.

Hrvatska je krenula u proces pomlađivanja, a ista je situacija i kod naših sutrašnjih protivnika.

Nije to ona ista Srbija više. Teško je nadoknaditi klase poput Prlainovića, Pijetlovića, Filipovića…“, rekao je Matutinović pa sumirao:

Srbi su puno slabiji nego što su bili.

Ipak, Srbija je favorit u sutrašnjem dvoboju.

“Ne bi bilo iznenađenje da ih pobijedimo, po meni je to al pari. I oni i mi smo neuvjerljivi. Ali znate, Srbi obično krenu dobro igrati od četvrtfinala. Toga se iskreno plašim“, priznao je iskusni stručnjak.

Matutinović se uzda u hrvatske vratare koji vidi ključnim faktorom za uspjeh.

“Ključ uspjeha je da se razbrane vratari – Bijač ili Popadić. To je jedini put do pobjede. A od igrača posebno se uzdam u Žuvelu koji igra odlično. A tu je i Fatović“, rekao je Matutinović pa dodao:

“Kod Srba se ističu Mandić i Jakšić. Njih dvojice se pribojavam.”

Dotakli smo se usporedbe izbornika, a tu za Dragana nema dileme.

Dejan Savić je najbolji izbornik svijeta. Sve je uvjerljivo na njegovoj strani u odnosu na Tucka. Ne kažem to ja, to govore njihovi uspjesi. Tucak je u deset godina osvojio jedno zlato, a Savić ih ima tko zna koliko“, usporedio je Matutinović pa objasnio:

Ja nemam dlake na jeziku, kažem kako doista mislim. Uvijek tako radim.”

Osvrnuo se Matutinović i na favorite Svjetskog prvenstva.

“U prvoj kategoriji favorita nalaze se Mađarska i Španjolska, a u drugoj kategoriji su Italija i Srbija. Iskreno, mislim da mi nismo kandidati za medalju – mladi smo i neiskusni“, objasnio je Matutnović.

Za kraj je prognozirao ishod sutrašnjeg vaterpolskog El Clasica.

Bit će gusto, ali pobijedit će Srbija”, zaključio je Dragan Matutinović u razgovoru za Sport Klub.

Komentari

Vaš komentar