Regionalna liga na SK: Težak put do završnog turnira

Vaterpolo 14. sij. 202114:22
Podijeli:
Vjekoslav Kobešćak
Vjekoslav Kobešćak

Pred nama je 13. izdanje Regionalne vaterpolske lige gdje će se za trofej boriti 12 klubova.

Klubovi su raspoređeni u dvije skupine s po šest klubova, jedna se igra u Dubrovniku, druga u Beogradu.

U Gružu igraju Jug, Solaris, Radnički, Jadran HN, Primorac i Budva, dok u Beogradu igraju Mladost, Jadran ST, Primorje, Crvena zvezda, Partizan i Šabac.

Jug danas dočekuje Jadran.

“Bit će to dobar turnir u Gružu. Nama će najveći konkurenti za prva dva mjesta biti Radnički, Jadran i Primorac, ali ni Solaris, a ni Budva nisu momčad protiv kojih smije biti opuštanja. Dosta je reprezentativaca u momčadima. Jesmo favoriti, i po statusu, i zbog toga jer smo domaćini, i zbog kvalitete, ali protiv niti jedne momčadi neće biti lako. Ove sezone smo osuđeni na ovakav način igranja, turnirski. Zatim, zbog nastupa reprezentacije, kao i svi drugi koji imaju reprezentativce, nismo mogli biti kompletni u zadnje vrijeme”, rekao je trener Dubrovčana Vjeko Kobešćak pa dodao:

“U utorak navečer smo se okupili, a 48 sati poslije čeka nas hercegnovski Jadran, koji je također imao nekoliko reprezentativaca na kvalifikacijskom turniru Svjetske lige u Debrecenu. Žuvela nam je upitan za cijeli turnir, a Tomasević za prvu utakmicu. Imat ćemo u kratkom vremenu za odigrati pet utakmica protiv kvalitetnih momčadi. Kakvi ćemo biti, teško je reći, ali očekujem kako ćemo ostvariti cilj, a to je plasman na završni turnir.”

Od 18.50 u bazen će Radnički i Budva.

“Čeka nas pet jakih utakmica, težak je put do završnog turnira, a to je naš cilj u Dubrovniku”, istaknuto je Uroš Stevanović, trener Radničkog, koji je odredio sastav za ogled protiv Budve: Dobožanov, Rašović, Stanojević, Janković, Toholj, Krug, Ukropina, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić, Panić, Todorovski i Radulović.

“Jug, Jadran i Primorac su nam najveći konkurenti za prva dva mjesta koja vode na završni turnir, ali Budva je dobila Jadran, te zato treba biti itekako oprezan”, dodao je:

“Plus, to nam je prva utakmica na turniru, i zbog toga moramo biti dodatno oprezni.”

Utakmice ekskluzivno pratite na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar