‘Nepotrebno opuštanje, evo u čemu je problem…’

Vaterpolo 23. lip. 202220:22 > 20:22
Podijeli:
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Nakon prve pobjede na Svjetskom prvenstvu protiv Njemačke (13:9) hrvatski vaterpolisti bili su zadovoljni prikazanom igrom, iako su svjesni da je pobjeda mogla i trebala biti uvjerljivija...

Hrvatska je u Debrecenu porazila Njemačku 13:9 u utakmici 2. kola skupine B iako je krajem druge četvrtine vodila i s velikih 8:1.

Gol-razlika na kraju bi mogla igrati presudnu ulogu u borbi s Grcima za prvo mjesto skupine koje izravno vodi u četvrtfinale.

Ivan Krapić, strijelac tri pogotka, nakon utakmice je rekao:

“Za razliku od utakmice s Grcima, sada smo imali odličan početak. Prve dvije četvrtine vrlo suverene. Koncentrirani u napadu i obrani. Međutim, drugo poluvrijeme smo griješili. U napadu smo promašivali neke zicere koje nikako inače ne bismo smjeli. To nas je sve dovelo do nesigurnosti, pa smo onda počeli i primati neke golove koje inače ne primamo. Piše se pobjeda, to je glavno.”

Jerko Marinić Kragić je dodao:

“Mislim da smo od početka do kraja dobro igrali. U redu, s iznimkom onih nekoliko trenutaka u posljednjoj četvrtini. Tu je došlo do nepotrebnog opuštanja. Vjerojatno je problem, ako ćemo ga takvim nazvati, bilo veliko, visoko vodstvo. Imali smo mislim 7-8 golova prednosti. Makar, mislim da su na kraju najbitnije dvije stvari. Dva boda i pobjeda. Sad se moramo pripremiti za Japan. U biti odmah i idemo u to smjeru. Cilj je i nadalje isti, prvo mjesto u skupini. Tu ovisimo dosta o gol-razlici jasno, ali opet mislim da je sve na nama.”

Evo i komentara Ante Vukičevića:

“Pripremali smo se jako ozbiljno za svakog suparnika, tako i za Njemačku, iz jednostavnog razloga što su na ovo prve utakmice praktički u ovom sastavu, prve utakmice ove momčadi. To se pokazale uvodne dvije i pol do tri četvrtine, a nakon toga smo ušli malo u razdoblje loše realizacije u napadu, plus što smo primili nekoliko laganih golova. Malo smo doveli u pitanje mirnoću cijele utakmice, što nikako nismo trebali napraviti. Treba vidjeti da sljedeći put, kad ‘prelomimo’ utakmicu, kada ju već praktički dobijemo, da ju onda u istom ritmu i privedemo kraju. Bez padova, bez oscilacija.”