Marinić Kragić: Jesam li popularniji od Livaje? Teško

Podijeli:
LEN

Jedan od junaka hrvatske pobjede nad Italijom u polufinalu Europskog prvenstva svakako je bio Jerko Marinić Kragić, prvi strijelac dvoboja s četiri pogotka. Dan poslije nema nikakve euforije jer ostaje još jedna, završna i najvažnija utakmica, za naslov protiv Mađara...

“Mađarska je ozbiljna momčad koja je napravila ogroman iskorak u samo mjesec dana. Neće biti lako, ali i mi smo zasluženo u finalu. Utakmica je to dostojna finala. Imaju par vanserijskih igrača, trener im vodi i Ferencvaros, imaju isti sistem u klubu i reprezentaciji. Vjerujem da smo spremni za zlato”, rekao je u uvodu neformalne konferencije za medije Jerko Marinić Kragić.

Prije nekoliko godina tridesetjednogodišnji Splićanin mogao je samo sanjati da će u svom gradu za nacionalnu vrstu igrati finale Europskog prvenstva.

“Da, mogao sam samo sanjati, i sanjao sam. San se ostvario, ali ostaje još jedna utakmica. Kad se igra finale, ne postoji umor. Zna se što nam finale donosi. Nema kalkulacija, želimo zlato.”

Podrška će i sutra (20:30 h, SKHD) biti na visini zadatka, kao i na svakoj prethodnoj utakmici u Spaladiumu. Split, Dalmacija i Hrvatska baš su se iskazali.

“Publika je čudo. Hvala svima i pozivam ih da priredimo još bolju atmosferu i da nošeni njome dođemo do zlata i svi skupa proslavimo.”

Baš zbog te činjenice što igra kod kuće, štoviše svega par stotina metara od kvarta u kojemu je odrastao, Marinić Kragić na svakoj utakmici pobere uvjerljivo najveći pljesak publike na predstavljanju. Može li se njegova trenutna popularnost možda usporediti s onom koju uživa Hajdukov napadač Marko Livaja?

“Uh, teško, ali drago mi je da se o tome priča. Dobro je to za vaterpolo”, primio je to pitanje s osmijehom Marinić Kragić.

Komentari

Vaš komentar