Prvi favoriti za zlato: ‘Ovakve OI nemaju smisla’

Rukomet 22. srp. 20219:19 > 9:20
Podijeli:
Foto: IHF

Rukometaši Danske kao i većina sportaša koji sudjeluju na Olimpijskim igrama ne kriju svoje nezadovoljstvo zbog održavanja istih.

Razlog tome je pandemija, ali i loša organizacija samih Igara, bar prema njihovim riječima.

Najbolji sportaši svijeta polako se okupljaju u Olimpijskom selu u Tokiju pred početak igara koji je zakazan za petak 23. srpnja u 13 sati.

Izbornik danske rukometne reprezentacije Nikolaj Jacobsen poručio je da ne vidi nikakvog smisla održati Igre pod ovakvim uvjetima.

Do odlaska u olimpijsko selo Danci su smješteni u vrlo luksuznom hotelu na obali otoka Okinawa. Nije im dozvoljeno da koriste plažu i bazene u sklopu hotela. Igračima i stručnom stožeru praktički nije dozvoljeno napustiti hotelske sobe.

Rio Olympics Handball Men
Rio Olympics Handball Men

Moram reći da ne vidim nikakvog smisla da se Igre održavaju pod ovakvim uvjetima. Ne razumijem. Imam dojam da se sve ovo radi samo za ljude van sporta, a na štetu sportaša zbog kojih bi Olimpijske igre i trebale postojati’’, kazao je trener Danaca koji su inače aktualni svjetski i olimpijski prvaci iz Rija 2016. godine.

Rečeno mi je, a ja sam vjerovao, da će uvjeti biti nemjerljivo bolji od ovih s kojima se suočavamo na Okinawi. Da smo znali da će ovako biti, otišli bismo odmah u tokijski trening-kamp, gdje bar znamo da je kretanje strogo ograničeno i da se prati GPS-om’’, dodao je vidno ljutiti Jacobsen.

Voljom žrijeba Danska će na ovom turniru igrati u grupi sa Portugalom, Japanom, Egiptom, Bahreinom i Švedskom.

Hrvatska rukometna reprezentacija nažalost nije izborila plasman u Tokio.