Novozelanđani jednom riječju opisali uspjeh Sinkovića

Hrvati na OI 29. srp. 20218:00
Podijeli:
Guliver Image

Trofejni hrvatski veslači Valent i Martin Sinković osvojili su naslov olimpijskih pobjednika u dvojcu na OI u Tokiju, što im je treća olimpijska medalja

Treća je ovo olimpijska medalja za braću Sinković i to u trećoj različitoj disciplini, nakon srebra u četvercu na pariće iz Londona 2012. te zlata u dvojcu na pariće iz Rio de Janeira 2016. Kreator svih tih njihovih uspjeha je trener Nikola Bralić.

“Većina veslača tu je lakša od nas, ali ja sam znao da smo tehnički i fizički bolji od ostalih i da neće biti problema. Na svim trkama smo bili najbrži na 500 ili 1500 metara i zadatak je bilo zapet do 1000 metara, ostavit ostale za dužinu-dvije čamca i kontrolirat utrku, bez nepotrebnog naprezanja. Kako smo se dogovorili tako smo sve i realizirali. Znali smo da su Rumunji najozbiljniji suparnici”, kazao je Bralić, koji je na pitanje koja mu je draža zlatna olimpijska medalja odgovorio:

“Rio. Rio je bio prvo zlato, a i ostvareno je u nemogućim uvjetima. Ali bit će ih još. Nije još kraj, potrajat će oni, a i ja još malo. Imam viziju za 2024 i Pariz, kada se Sinkovići vraćaju u dvojac na pariće. Tada ćemo znat je li kriva desna ili lijeva ruka”, našalio se Bralić na kraju.

U trenutku prolaska braće kroz miks-zonu jedan od nazočnih novozelandskih novinara se okrenuo i samo rekao:

“Nadljudi”. (h)