Ovo su joj bile osme OI: I suci su ju ispratili ovacijama

Junak dana OI 25. srp. 202113:50 > 13:511 komentar
Podijeli:
AP Photo/Ashley Landis

Oksana Chusovitina dobila je višeminutne ovacije od natjecatelja i sudaca tijekom kvalifikacija u disciplini preskok na gimnastičkom natjecanju.

Nevjerojatna Uzbekistanka se s 46 godina osmi put pojavila na olimpijskim igrama. Za svoja dva preskoka dobila je prosječnu ocjenu 14.166 što nije bilo dovoljno da uđe u finale, odnosno među osam najboljih, koje će se boriti za medalju.

To nije smetalo ostalim sudionicima da pozdrave veliku prvakinju. Najavila je da u Tokiju definitivno stavlja točku na svoju karijeru. Zbog toga je dobila emotivan ispraćaj.

U karijeri je nastupala za Sovjetski Savez, Uzbekistan i Njemačku. Debi na najvećoj smotri svjetskog sporta imala je 1992. godine u Barceloni kada je kao dio bivših republika Sovjetskog saveza osvojila timsko zlato. Njemačkoj je donela srebro na Igrama u Pekingu 2008. godine upravo u preskoku.

Chusovitina ima i deset medalja sa svjetskih prvenstava i po četiri s prvenstava Europe i Azije. Imala je čast nositi zastavu Uzbekistana na ceremoniji otvaranja Igara u Tokiju.

Komentari

Vaš komentar