VIDEO Ovakav teniski skandal se još nije dogodio

WTA 7. tra. 202111:10 > 11:472 komentara
Podijeli:
Izvor: Adam Pretty / Staff

Nevjerojatan sudački previd dogodio se na najvišem teniskom nivou – na turniru u Bogoti.

Australka Astra Sharma, trenutno 134. tenisačica svijeta, ima sve razloge da bude ogorčena jer joj je oduzet gem pri rezultatu 1:1 u trećem setu meča sa Julijom Gatto-Monticone iz Italije

Na kraju je Talijanka slavila sa 4:6, 7:5, 6:1, ali zaista bi malo tko mogao da ostane stabilan poslije toga što se dogodilo.

Pri rezultatu 1:1 u trećem setu, Gatto-Monticone je servirala i bilo je 0-30. Luis David Armenta Castro, sudac na tom meču, u trećem poenu gema sišao je provjeriti je li lopta Talijanke završila u autu. To je i potvrdio, ali umjesto da proglasi rezultat 0-40, on je obrnuo situaciju i rekao da je trenutni rezultat 30-15 za Gatto-Monticone.

Poslije toga je Sharma izgubila jedan poen, da bi osvojila sljedeći i ispravno pretpostavila da je napravila brejk. Međutim, sudac se oglasio: 40-30.

 

Ne, to nije u redu. To uopće nije u redu. Mislim da su se i igračice zbunile. Ovo je baš neobično“, rekao je komentator na TV-u.

Neobično je blaga riječ, a Gatto-Moticone je uzela sljedeći poen i, sudeći po suci Castru, i gem.

Sharma nije uspela dobiti raspravu sa sucem, a poslije se i preispitivala da nije slučajno ona pogriješila. Ipak, 25-godišnja Australka bila je toliko potresena da je izgubila i sljedeća četiri gema.

Sharma je nakon meča na tviteru otkrila da joj je rečeno da odustane od rasprave unatoč očiglednoj grešci suca.

To je bilo sramotno. Rečeno mi je da on nije siguran u rezultat, ali pošto mu nisam mogla reći kako sam osvojila te poene, nisam mogla odgađati nastavak zbog rasprave s njim, napisala je Sharma.

 

Ono što je Australku posebno iznerviralo je reakcija supervizora turnira.

“WTA supervizor rekao mi je da bi trebala naučiti lekciju i da se u budućnosti koncentriram više na rezultat umjesto na tenis“, dodala je Sharma.

Zaista jedan od većih skandala u profesionalnom tenisu.

Komentari

Vaš komentar