Stižu milijuni: Na pragu veliko ujedinjenje ATP i WTA Toura?

ATP 9. lip. 202122:47
Podijeli:
mpi04/MediaPunch /IPX

Proteklih godinu dana intenzivirale su se rasprave o mogućem ujedinjenu dva teniska Toura - ATP i WTA.

ATP i WTA su organizacije koje se bave istim sportom ali su suštinski različite. ATP predstavlja muški tenis, a WTA ženski. Proteklih godinu dana ponovno su aktivirane rasprave kako bi se dva Toura mogla ujediniti te formirati jedinstvenu organizaciju koja bi na jednak način zastupala interese tenisača i tenisačica.

Činjenica jest, ATP je organiziraniji, kako turnirski tako i financijski. Tenisači zarađuju više novaca unutar svog Toura dok su na Grand Slam turnirima nagrade izjednačene. Ipak, postoji distinkcija, GS turniri vođeni su na drugačiji način te su odvojeni od organizacija s početka teksta.

CVC Capital Partners američki je investicijski fond koji urede ima po čitavom svijetu, a njihov portfolio uključuje investicijsku vrijednost od 75 milijardi dolara. Nekada su radili s Formulom 1, a u posljednje vrijeme s ragbijaškim Premiershipom.

Čelnici Fonda žele ući u partnerstvo s ATP-om i WTA te uložiti 440 milijuna dolara u jedinstvo dvije organizacije te formiranje jednog Toura. To bi u suštini značilo da i muškarci i žene igraju iste turnire na tjednoj bazi, umjesto povremenih situacija.

Ideja je tek u začetku, puno je još neodgovorenih pitanja, a ono osnovno jest: kako će se dijeliti novac? Navodno, interes za sklapanjem partnerstva postoji na više razina unutar dvije teniske strukture.

Komentari

Vaš komentar