Teniski svijet ujedinjen: 'Jedan slučaj i gotovo?!?'

Podijeli:
Daniel Pockett, Getty Images Sport

Nije dugo trebalo čekati na prve reakcije tenisača i tenisačica zbog otkazivanja jednog od najvećih turnira u sezoni, Indian Wellsa.

Jedan slučaj zaraze u Riverside Countyju gdje se nalazi Indian Wells bio je dovoljan da natjera organizatore velikog turnira iz Masters serije da ga otkažu.

Guverner Kalifornije, Gavin Newsome prije nekoliko je dana proglasio ‘izvanredno stanje’ u svojoj saveznoj državi zbog epidemije koronavirusa. Broj oboljelih je sve veći što daje dodatnu neizvjesnost raznim događajima koji će uskoro započeti. Kalifornija, posebno područje gdje se nalazi Indian Wells nije toliko teško pogođena kao neki drugi dijelovi Amerike, primjerice Florida, no usprkos tome organizatori turnira u Indian Wellsu odlučili su kako neće riskirati potencijalno širenje zaraze otkazavši čitav turnir.

Naravno, sada se pojavljuju i razni logistički problemi. Dobar dio tenisača i tenisačica već se nalaze u Indian Wellsu i sada ispred sebe imaju veliku rupu u rasporedu. Idući veći turnir je Miami, također iz serije 1000 turnira, ali on počinje tek 23. ožujka. ATP sezona odjednom je dobila posve neočekivan prostor u rasporedu što stvara probleme za velik broj medija koji prenose taj događaj.

Neki od tenisača i tenisačica javili su se putem društvenih mreža propitkujući opravdanost otkaza turnira zbog samo jednog slučaja zaraze koronavirusom.

https://twitter.com/HeatherWatson92/status/1236882280523546625

Puno intrigantnije pitanje postavio je jedan od najboljih igrača parova Jamie Murray.

Murray je spomenuo Okrug Broward gdje se nalazi teniski centar u Miamiju koji bi za dva tjedna trebao ugostiti tenisače i tenisačice. Dakle, tamo već sada ima više slučajeva, ali otkaza turnira za sada nema. Naravno, nakon jednomjesečne turneje po Americi slijedi velika selidba u Europu na sezonu turnira na zemlji. Igrat će se i Masters 1000 turnir u Rimu, a Italija je jedna od najteže pogođenih zemalja svijeta kad je riječ o broju zaraženih. Talijanske vlasti već su odlučile kako će se svi sportski događaji u Italiji sve do trećeg travnja igrati iza zatvorenih vrata, bez navijača. Hoće li takva sudbina snaći i turnir u Rimu?

Jedan od najboljih tenisača svijeta Rafael Nadal objavio na društvenim mrežama poruku navijačima.

Vjerojatno ste čuli vijest, Indian Wells je otkazan. Svi smo još uvijek ovdje i odlučujemo što i kako dalje. Jako sam tužan zbog čitave situacije koja se širi svijetom, nadajmo se brzom rješenju krize. Ljudi, čuvajte se!