Medvedev: Roger, Rafa, Novak… Uvijek uživam

ATP World Tour Finals 20. stu. 202023:49 > 23:52
Podijeli:
(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Ruski tenisač kaže da vjeruje u sebe, ali da će morati igrati najbolje što može kako bi imao šansu za pobjedu nad Rafaelom Nadalom.

Toby Melville/Reuters

Prošle godine Rus je izgubio sva tri meča u grupi (Zverev, Đoković, Schwartzman), a sada je dobio sva tri i u polufinalu ga čeka Nadal, od kojeg je izgubio sva tri dosadašnja okršaja, posljednji baš u Londonu prošle sezone.

Tada je Medvedev imao set i 5:1 u drugom setu, ali je Nadal preokrenuo. Priliku za revanš Rus će imati u subotu od 21.00, uz direktni prijenos na Sport klubu 1.

“Kao što uvijek kažem, uživam kada igram sa Rafom, Novakom i Rogerom, oni su mi bili uzori kada sam tek počinjao da budem zainteresiran za tenis. Kada sam tek počeo igrati, Roger je već bio tu i osvajao skoro sve. Onda je Rafa došao i ostvario trag, pa je došao Novak i pokušavao sve vrijeme da ih poremeti. Dakle, radujem se meču, imam samopouzdanja, vjerujem da ga ima i Rafa – moram igrati najbolje što mogu kako bih imao šansu za pobjedu”, rekao je Medvedev.

Rus ističe da neće misliti o prošlogodišnjem okršaju. Zapravo, možda malo, tako kaže Medvedev.

“Bio sam jako blizu tada, ali novi meč je novi meč. Iako svi znamo tko je Rafa, svi se mijenjaju – siguran sam da je on promijenio neke detalje u igri, i ja sam. Mislim da su šanse podjednake među preostalom četvoricom. Igrao sam odlično u Parizu, igram odlično i sada ovdje, ali nikada nije lako predvidjeti bilo što u tenisu”, dodaje 24-godišnji Medvedev.

U prvom polufinalu od 15 sati, također uz direktan prijenos na Sport klubu 1, sastaju se Novak Đoković i Dominik Thiem.