Rafa: Ne slažem se s Novakom, treba nam ljudski faktor

ATP World Tour Finals 17. stu. 202021:13 > 21:17
Podijeli:
Clive Brunskill Getty Images

Rafael Nadal smatra da su linijski suci potrebni tenisu i ne dopada mu se što na ATP finalu u Londonu postoji isključivo "hawk eye" sistem.

“Svatko ima pravo na mišljenje i sva ona su važeća, ne želim stvarati svađu. Volim kada teren izgleda na tradicionalni način, sa linijskim sucima, ali vidio sam što je Đoković rekao na Roland Garrosu, kako on smatra da nam nisu potrebni. Ne mislim da je jedan stav bolji od drugog, svatko ima pravo na svoju viziju sporta. Osobno volim više kada su suci tu, ali čovjek se mora naviknuti na sve okolnosti”, kaže Nadal i dodaje:

“Ako me pitate što bih volio vidjeti u budućnosti, vjerujem da ima prostora za napredak u našem sportu jer tenis se nije mnogo mijenjao u posljednjih 50 godina, u usporedbi sa ostalim sportovima. To je realnost, ali istovremeno mislim da ovo nije pravi način da ‘šou’ bude veći”.

Zatim je Nadal još jednom rekao da bi radije da gleda i linijske suce nego da odlučuje tehnologija.

“Na kraju krajeva, možemo reći i da sudac u stolici nije potreban, ako već idemo u tom smjeru. Može i umjesto njega biti video analiza, pa pitamo tehnologiju ako imamo neku nedoumicu, tu je i sat koji mjeri vrijeme između poena… Na kraju možemo samo nas dvojica biti na terenu, to je moguće s aspekta tehnologije. Ali ponavljam, želim da vidim suce jer želim ljudski faktor u sportu, to mu daje više vrijednosti i dostojanstva”, zaključuje španjolski tenisač.

Nadal je izgubio od Thiema sa 7:6, 7:6, ima skor 1-1, a u trećem kolu sastaje se sa Andrejem Rubljovom.