Konjuh za SK: ‘Ne sjećam se kad sam ovako dobro igrala’

Tenis 2. tra. 202114:20 > 14:26
Podijeli:
Izvor: AP Photo/Marta Lavandier

Ana Konjuh, nekad 20. tenisačica svijeta, u Miamiju je napravila prvi krupniji korak ka povratku u svjetski vrh. Došla je s pozivnicom i potpuno je opravdala taj potez organizatora – plasirala se u 4. kolo i svima dala do znanja da još nije rekla posljednju riječ u vrhunskom tenisu.

PIŠE: Saša Ozmo

Poslije brojnih, višegodišnjih problema, nakon tko zna koje rehabilitacije, Ana je odlučila pokušati još jednom. Zaustavljena je u posljednjem kolu kvalifikacija za Australian open, prošla je kvalifikacije u Dubaiju, a sad je prvi put pokazala bljesak stare Ane. I više od bljeska.

Ana je imala šanse u drugom setu sa Anastasijom Sevastovom, na kraju je izgubila sa 6:1, 7:5. Ipak, dojam je da bi meč bio puno neizvesniji, potencijalno i s drugačijim ishodom, da je Konjuh imala više snage. Ovako, tijelo nenaviknuto na četiri meča u nizu počelo je raditi probleme – leđa i noge.

„Da, sad nije bio moj dan. Malo su me leđa stisnula, nisam servirala kako znam. Moram priznati da me ona malo i iznenadila pozicijom na terenu – stajala je dosta iza – i imala sam znatno manje rješenja. Trebala sam možda više izlaziti na mrežu, ali daleko od toga da ima ikakvog razloga za tugu, naprotiv“, počinje Konjuh za Sport klub.

Ana je na startu u dva seta svladala Katerinu Siniakovu, potom je pala nekadašnja viceprvakinja US opena Madison Keys, a onda i aktualna prvakinja Roland Garosa Iga Swiatek. Poljakinja je čak rekla da se osjećala nemoćno u dvoboju s Anom.

„Zaista nisam očekivala tako dobar rezultat. Došla sam ovdje zbog na pozivnicu i shvatila sam to kao priliku da nešto odigram i skupim nekoliko bodova. Kolo po kolo, osjećala sam se dobro i shvatila sam da mogu da kao i prije, igram s tenisačicama iz samog vrha. Ovo mi je dodatna motivacija za dalje“.

Ana je još krajem prošle godine istaknula da više taktički razmišlja na terenu, što je u Miamiju bilo očigledno – ubacila je drop shot u repertoar i neke poene strpljivije gradila.

„Za to moram zahvaliti treneru (Antonio Veić), to je njegovo djelo. Traži od mene da ne igram sve na snagu, već da situacijama pristupim s više razumijevanja. Pokušavam to uljučiti, a da opet ostanem agresivna i da je budem ta koja diktira poene. Zasad funkcionira kako treba”, zaključila je Konjuh.