Veliki preokret Mektića i Pavića za polufinale!

ATP 6. srp. 202121:25
Podijeli:
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Nikola Mektić i Mate Pavić nakon velikog preokreta nakon 3 sata i 44 minute igre su sa 3:6, 4:6, 6:4, 7:6(4), 6:4 pobijedili Lukasza Kubota i Marcela Mela te izborili polufinale Wimbledona.

Mektić i Pavić, koji su ove godine već osvojili sedam turnira iz devet nastupa u finalima, ostali su tako u igri za osvajanje svog prvog zajedničkog Grand Slam naslova, u Australiji su zaustavljeni u polufinalu dok u Roland Garrosu nisu igrali zbog pozitivnih testova na kronavirus.

No, nakon prvih sat i pol dvoboja činilo se kako će njihov put u Wimbledonu završiti u četvrfinalu. Obojica su se mučila na servisu, često radila i dvostruke servis pogreške pa je tako Pavić izgubio servis u šestoj igri prvog, a Mektić u trećoj igri drugog seta.

Kubotu i Melu je to bilo dovoljno za vodstvo 2:0 u setovima jer nisu bili suočeni s niti jednom break-loptom u prva dva seta.

Ipak, u trećem setu situacija se počela mijenjati, Pavić je spasio break-loptu kod 3:3, a Mektić dvije kod 4:4, da bi zatim naš par ostvario i prvi break kojim je osigurao i treći set. Mektić je briljatno pogodio retern na servis Kubota na set-loptu. To je bio znak da su Mektić i Pavić postali bolji par na terenu.

U četvrtom setu nije bilo breaka iako su Mektić i Pavić kod vodstva 4:3 na ervisu Kubota imali čak pet prilika, od toga se na tri igralo, ali su oba naša igrača sa po jednom netipičnom pogreškom propustili oduzeti servis suparniku. Ipak, u tie-breaku su Mektić i Pavić odjurili na 5:0 i mirno ga priveli kraju.

Prijetili su Mektić i Pavić oduzimanjem servisa i Kubotu i Melu početkom petog seta, no Poljak i Brazilac su se spasili. No, kod rezultata 4:4 Kubot je pokleknuo da bi zatim Mektić svojim servisom priveo dvoboj kraju.

Mektić i Pavić će u polufinalu igrati protiv boljih iz ogleda Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha te Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

Komentari

Vaš komentar