‘Serena, povuci se prije nego što se osramotiš’

Grand Slam 27. lip 202214:42 > 14:42
Podijeli:
AP Photo/Kirsty Wigglesworth via Guliver Images

Novinar Forbesa Terence Moore sugerirao je da bi Serena Williams trebala prekinuti karijeru kako bi izbjegla sramotu i okaljala svoje ime u poznim igračkim godinama.

Amerikanka je u karijeri osvojila 23 Grand Slam titule i na Wimbledonu ćemo je gledati prvi put poslije godinu dana, odnosno otkako se ozlijedila upravo na londonskoj travi.

„Serena Williams je u opasnosti da se osramoti na Wimbledonu,“ naslov je Forbesovog teksta o 40-godišnjoj Sereni.

„Bez sumnje, ona je najveća tenisačica svih vremena. Serena kombinira njuh sa vještinama. Ima rekordna 23 Grand Slam naslova u profesionalnoj eri od 1968. godine. Ne mora nastaviti igrati. Trebala bi se povući upravo sada, neposredno pri još jednoj porciji jagoda i šlaga ovog tjedna u All England Clubu klubu za tenis na travi i kriket. Ona ima 40 godina i u teniskom uzrastu je skoro ‘mrtva’, pogotovo ako se uzme u obzir aktualna prvakinja Wimbledona Ashleigh Barty koja se povukla u ožujku sa 25 godina.

I ne samo to, Williams nije osvojila veliki turnir od Australian Opena prije pet godina. Nije igrala ni u jednom službenom singl meču otkako je ozlijedila desno stopalo u lipnju 2021. nakon što se poskliznula na travi centralnog terena Wimbledona tijekom prvog seta svog prvog meča“, piše Forbes.

Serena se na teren vratila prošlog tjedna kada je u Eastbourneu igrala parove zajedno sa Ons Jabeur. Amerikanka i Tunižanka su dogurale do polufinala, ali su morale predati zbog ozljede Jabeur.

Komentari

Vaš komentar