Wimbledon ostaje pri sankcijama Rusima i Bjelorusima?

Grand Slam 13. srp 202213:25 > 13:25
Podijeli:
Guliver Image

Čelni ljudi Wimbledona zadržat će postojeće kazne za ruske i bjeloruske tenisačice i tenisače i za iduće Grand Slam izdanje u Londonu ukoliko se nastavi ruska invazija na Ukrajinu.

Mnogo je prašine podigla odluka čelnika turnira u All England Clubu da se zabrani nastup Bjelorusima i Rusima, što je naknadno uzrokovalo i reakciju ATP-a i WTA-a pa se na ovogodišnjem Wimbledonu nisu dodjeljivali bodovi za obje ljestvice.

No, čelništvo Wimbledona je odlučno ustrajati u takvoj odluci, navodi britanski mediji Daily Mail te će zadržati zabranu ukoliko se ne smiri situacija na ukrajinskom tlu. Do odluke ima još dosta vremena, donijet će se u ožujku iduću godine, ali bi očigledno mogla ostati na snazi.

Inače, čelništvo turnira u All England Clubu se vodi onim što je rečeno dan ranije, a to su najave iz Međunarodnog olimpijskog odbora, koji razmatra mogućnost da se ruskim i bjeloruskim sportašima zabrani nastup na Olimpijskim igrama koje će Pariz organizirati za dvije godine.

“Sportašima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024. godine zbog invazije Rusije na Ukrajinu“, rekao je viši član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Craig Reedie.

Komentari

Vaš komentar