Đoković se slomio i zaplakao: ‘Jako me to boli’

ATP 13. ruj. 20218:45 > 8:47
Podijeli:
JOHN ANGELILLO

Novak Đoković nije uspio osvojiti i četvrti Grand Slam sezone. U finalu US opena sa 6:4, 6:4, 6:4 slavio je Rus Daniil Medvedev.

“Osjećao sam olakšanje kada se završio posljednji poen. Pritisak i očekivanja bili su ogromni već prije, a posebno za vrijeme turnira. Koliko god da sam se trudio ostati smiren i koncentriran samo na igru, sve me to jako iscrpilo. Osjećam razočaranje i tugu, jer sam propustio veliku priliku. Nije lako podnijeti ovakav poraz, osjećam gorčinu. S druge strane, podrška i ljubav publike koju sam imao s tribina nešto je što ću dugo pamtiti. Zaplakao sam pred posljednji gem, jer je emocija bila jaka i jedinstvena, nikada to nisam osjetio u New Yorku”, rekao je Đoković koji tako nije uspio osvojiti 21. Grand Slam naslov čime bi se odvojio od Rogera Federera i Rafaela Nadala.

“Nažalost, tako je kako je, završetak nije idealan, ali moram biti ponosan zbog svega učinjenog. Uspješna godina, tri Slam naslova i finale. Ne želim patetično zvučati i žaliti se, jer imam toliko toga na čemu trebam biti zahvalan. Nezahvalno je i nekorektno pričati… Naravno da me boli, čovjek sam i imam emocije, ali podsjećam sebe koliko nevjerojatno puno imam sreće u životu – bog i anđeli su me podržavali svih ovih godina i na tome sam im vječno zahvalan, i zbog toga sam i ovdje, da se razumijemo. Ima još stranica za ispisati.”

Za kraj je Novak istaknuo:

“Ja sam i suprug i otac, imam druge prioritete kad gledam život u cjelini. Htio bih više biti s djecom, to sam sebi obećao. Jako me boli kad ih ne vidim koliko bih želio. Ispričavam se.”

Nakon toga je briznuo u plač i napustio konferenciju za medije.

Komentari

Vaš komentar