Hrvatsko finale u NY, Pavić protiv Mektića za naslov!

US Open 9. ruj. 20200:18 > 0:25
Podijeli:
Izvor: Jaimi Chisholm/Getty Images

Ipak ćemo gledati barem jedno finale kad je riječ o predstavnicima na US Openu, Mekić i Koolhof će se u finalu suprotstaviti Paviću i Soaresu

Hrvatski tenisač, 31-godišnji Nikola Mektić plasirao se finale muških parova na US Openu, on je s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom u polufinalu svladao Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Britanca Joea Salisburyja sa 7-6 (3), 6-4.

Za Mektića je ovo prvi ulazak u finale muških parova na nekom “Grand Slam” turniru, dosada mu je najveći uspjeh bio polufinale Roland Garrosa 2018. kada je igrao s Austrijancem Alexanderom Peyom.

Ne bi to bilo to kad je riječ o hrvatskim predstavnicima, jer u finalu će sa suprotne strane Mektić i Koolhof imati Matu Pavića i Brunu Soaresa koji su sa 6:4, 7:5 slavili protiv nizozemsko-rumunjske kombinacije Rojer/Tecau.

Pavić je dosada igrao u finalima muških parova na sva tri preostala “Grand Slam” turnira, osvojio je Australian Open 2018., dok je gubio finala Wimbledona 2017. i Roland Garrosa 2018., a svaki put partner mu je bio Austrijanac Oliver Marach.