Što će Novakovi odvjetnici sada napraviti?

Australian Open 14. sij 20229:02 > 9:21
Podijeli:
Novak Đoković
REUTERS/Toby Melville

Ministar imigracije u Vladi Australije Alex Hawke iskoristio je svoje diskrecijsko pravo da poništi vizu najboljem tenisaču svijeta Novaku Đokoviću, unatoč odluci Suda. No, pravni tim srpskog igrača još razmišlja kako će se ponašati u ovoj situaciji.

Ministar Hawke je svoju odluku objavio u petak u 18 sati po lokalnom vremenu, a samo tri minute kasnije Đokovićevim pravnim zastupnicima predočeni su potrebni dokumenti.

Australski novinar Paul Sakkal izvještava da će, ako se Đokovićeva strana žali na ovu odluku, njegovi odvjetnici zahtijevati suđenje koje će se prenositi uživo, kao i skraćenje rokova za pismene podneske i usmene dokaze.

Plan Đokovićeve momčadi je da suđenje bude završeno do nedjelje, kako bi u slučaju eventualne pobjede Đoković zaigrao u ponedjeljak u prvom kolu AO, gdje će mu protivnik biti sunarodnjak Miomir Kecmanović.

Ovo su četiri moguća scenarija:

Đoković prihvaća drugu odbijenicu te se ukrcava na avion koji ga vozi iz Australije

2. Na sudu se uspješno žali na odluku te ostaje u Australiji i igra Australian Open.

3. Na sudu se neuspješno žali na odluku te ukrcava na avion koji ga vozi iz Australije.

4. Dobije na sudu, ali se vlada žali na takvu odluku. Tada bi se moralo presuditi ostaje li ili izlazi iz imigrantskog pritvora te može li igrati na Australian Openu dok traje žalbeni postupak.

Komentari

Vaš komentar