Berrettini: Prekid? Sramota! Poremetilo me je to…

ATP 10. lip. 202113:53 > 13:54
Podijeli:
Pete Staples/USTA via AP

Talijanski tenisač Matteo Berrettini ističe da je prekid zbog pražnjenja tribina u meču protiv Novaka Đokovića utjecao da njegov ritam igre padne i da je to doprinjelo porazu u četvrtfinalu Roland Garrosa.

Berrettini je smanjio na 2:1 u setovima i bio je u naletu kada je nastupila pauza od petnaestak minuta zbog pražnjenja tribina. Po povratku na teren, Talijan nije nastavio u istom ritmu, dok se Đoković uzdigao i riješio meč.

“Radije ne bih komentario ovo. To je sramota. To mi se nije svidjelo, ali to je nešto što je iznad nas, tako da ne možemo učiniti ništa povodom toga. Na nama je da se prilagodimo. Nadam se da će se sve u vezi s koronom uskoro završiti. To je najgora stvar koja se dogodila prošle godine. Osjećao sam podršku tijekom meča, dobro sam igrao, a prekid mi nije došao u dobrom trenutku. Ni fizički mi nije pomogao. Kada sam se vratio, nisam se osjećao dobro. Sljedeći put ću pokušati biti bolji”, rekao je Talijan.

Bez obzira na sve, deseti reket svijeta nije nezadovoljan učinjenim.

“Mislim da sam sjajno odigrao prvi set, imao sam tri break lopte, prilično ozbiljnu grešku na jednoj od njih. Intenzitet je bio veoma visok, samo je prvi set trajao 52 minuta. U drugom setu je igrao bolje od mene, a onda sam ja podigao nivo igre. Odvesti najboljeg tenisača svijeta u četvrti set je dobra stvar, pozitivna. Ali, prekid mi uopće nije pomogao”, poručio je 25-godišnji Rimljanin i dodao:

“Ponosan sam na sebe i svoj tim. Ne želim se ovdje zaustaviti. Mlad sam još uvijek, ovo mi je drugo četvrtfinale na Grand Slamu, želim još. Ovo je sport, napreduje onaj koji želi, a nitko nema veću želju od mene. Želim dobar Wimbledon, iako znam da neće biti lako”

Berrettini je na posljednjem Wimbledon, 2019. godine, stigao do četvrtfinala.

Komentari

Vaš komentar