Oglasio se ATP, Đokovića u ždrijebu mijenja Caruso

Podijeli:
REUTERS/Loren Elliott

ATP se službeno oglasio u vezi slučaja Novak Đoković.

Nakon što je australski sud u nedjelju odlučio poništiti vizu izdanu prvom tenislu svijeta Novaku Đokoviću te mu je tako onemogućen nastup na prvom “Grand Slam” turniru sezone Australian Openu, oglasilo se i Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) koje je Đokovićev izostanak s turnira ocijenilo guitkom za tenis.

“Današnja odluka kojom se poništava viza Novaku Đokoviću za ulazak u Australiju označava završetak žalosnog slijeda događaja. Odluke zakonodavnih vlasti vezanih u javno zdravlje moraju se poštivati. Potrebno je dodatno vrijeme kako bi se izvukle pouke iz ove situacije.

Bez obzira kako smo došli do ove točke, Novak je jedan od najvećih šampiona našeg sporta i njegov izostanak s Australian Opena je gubitak za igru. Znamo koliko su turbulentni bili posljednji dani za Novaka i koliko je želio braniti svoj naslov u Melbourneu. Želimo mu sve najbolje i veselimo se što ćemo ga uskoro ponovno vidjeti na terenu”, objavio je ATP dodavši kako svim igračima snažno preporučuje cijepljenje.

Organizatori su na njegovo mjesto u ždrijebu uvrstili “sretnog gubitnika” Talijana Salvatorea Carusa.

Caruso će tako u 1. kolu igrati protiv Srbina Miomira Kecmanovića, a odlaskom Đokovića u gornjoj četvrtini ždrijeba najbolje rangirani preostali igrač ostao je sedmi tenisač svijeta Talijan Matteo Berrettini.

Komentari

Vaš komentar