Kyrgios: Još tri pobjede i ne moram više igrati tenis

Grand Slam 5. ruj 202211:09
Podijeli:
Guliver Images

Australac Nick Kyrgios rekao je da je ponosan na sebe poslije pobede nad Danilom Medvjedevom 7:6 (13-11), 3:6, 6:3, 6:2 u četvrtom kolu US Opena.

To je četvrta Kyrgiosova pobjeda u pet mečeva sa Medvjedevom – do ove godine nije igrao ni osminu finala u New Yorku.

“Mislim da je prvi set bio najvažniji. Da je on osvojio prvi set, mislim da bi se bilo nemoguće vratiti. Mislim da sam igrao na pravi način, reternirao sam nevjerojatno. Bio sam toliko slobodan u trećem i četvrtom setu, zabavljao sam se i uživao u trenutku na Asheu. Ponosan sam na to. Mislim da sam uspio poremetiti mu ritam sa osnovne linije, sjajno sam i reternirao“, rekao je Kyrgios i pojasnio:

„Oduvijek su me učili da ostajem samo u sadašnjem trenutku, ali to je baš teško. Kada sam napravio break u četvrtom setu, počneš misliti o cilju. Trudio sam se blokirati te misli, da se koncentriram na servis. Nisam mnogo slavio, tek je četvrta runda, ali bilo je to nevjerojatno iskustvo – dobiti svjetskog broja 1 na Artur Asheu.”

Sada će se za polufinale boriti sa Karenom Hačanovom, koji je iznenadio dvostrukog polufinalista i osvajača Montreala Pabla Carrena Bustu sa 4:6, 6:3, 6:1, 3:6, 6:3.

“Osjećam da igram za mnogo više nego za sebe. Imam mnogo podrške, a sa druge strane, i dosta onih koji sumnjaju u mene i koji bi da me vide na zemlji. To je mnogo motivacije. Nisam vidio obitelj četiri mjeseca, kao ni cijeli moj tim. Pokušavam onda da barem to vrijeme bude vrijedno, da bude nezaboravno. Nadam se da možemo obaviti posao, da se vratimo kući i da stvarno slavimo. Samo pokušavam ne iznevjeriti ljude, muka mi je od toga da to radim ljudima. Kao što sam i ranije govorio, ako osvojim Slam, ne znam koliko bih motivacije imao poslije, jer je to ekstremno teško učiniti”, rekao je Kyrgios i dodao:

„Da sam izgubio večeras, čekali bi me još dublovi i onda kuća. Mislim da skida pritisak sa nas to što smo imali uspješnih nekoliko mjeseci i što ćemo ići kući, ali istovremeno, posao je još pred nama. Ovo je posljednji najveći turnir u godini, moramo gurati i bodriti jedni druge, da budemo pozitivni. Potencijalno još tri meča, pa nikada više ne moramo igrati tenis”.

Komentari

Vaš komentar