Majoli nakon pobjede: Nadam se da će se cure smilovati

Federation Cup 6. velj. 201918:18
Podijeli:
HTS/Mario Ćužić

Bilo je teško, ali startna je pobjeda važna. Čeka nas Gruzija i vjerojatno meč odluke protiv Srbije

Hrvatske tenisačice Jana Fett i Darija Jurak pobijedile su sa 6-4, 6-4 Turkinje Čaglu Buyukakčay i Pemru Ozgen u odlučujućoj igri parova te tako donijele pobjedu našoj Fed Cup reprezentaciji u prvom nastupu na turniru Prve Euro-afričke skupine u britanskom gradu Bathu.

– Stvarno sam sretna što pobijedile u odlučujućem meču pri 1:1. Mislim da smo se Darija i ja dobro snašle iako smo prvi put igrale zajedno, ali također se nadam da ćemo sutra ipak lakše pobijediti – rekla je Jana Fett.

 Sreću zbog pobjede dijelila je i Darija Jurak:

– Darija Jurak: Drago mi je da smo funkcionirale dobro, jer smo prvi put igrale zajedno i stvarno je u takvim okolnostima ovo bila fantastična pobjeda. Osim toga, došla sam iz Hua Hina iz Tajlanda, trebalo se prilagoditi s igranja na otvorenom na tenis u dvorani.

Izbornica Fed Cup reprezentacija Iva Majoli, nije skrivala da je meč proživjela s dosta stresa:

–  Nema ništa bez stresa za početak, nadam se da toga više do kraja tjedna neće biti. Donna je očekivano pobijedila, koliko god se sigurno osjeća umor od prošlog tjedna. No puna je samopouzdanja i ovo joj je bio rutinski meč. Za par Fett, Jurak smo se odlučili u posljednji tren, a odigrale su odlično, čak je moglo biti i uvjerljivije.