A što ako ipak bude Pouille?

Davis Cup 23. stu. 20189:02 > 9:12
Podijeli:
Tom Dulat/Getty Images

Do sat vremena prije početka prvog meča moguće su promjene. Francuski izbornik Yannick Noah možda je tako stavio bubu u uho našim tenisačima i pripremio taktičku varku.

Za neke poklonike tenisa u četvrtak je na ždrijebu iznenađenje predstavljala odluka francuskog stožera da se umjesto najbolje rangiranog Lucasa Pouillea na mjesto igrača koji će otvoriti program finala Davis Cupa postavi Jeremy Chardy. Ipak, to ne mora biti konačno jer pravila dopuštaju izmjene do sat vremena prije početka prvog meča.

“Ne vjerujem, kad sam čuo za to s leđima, pomislio sam da je dezinformacija, jer sam ga tada vidio kako protrčava iz svlačionice”, rekao je ŽeljkoKrajan. Hrvatski izbornik na taj se način osvrnuo na informacije iz francuskih medija po kojima je Jo-Wilfred Tsonga osjetio bolove u leđima.

“On dugo nije igrao i vjerojatno ga jedan dio tijela boli, obično je to tako nakon velike stanke, ali ne mislim da je ovo jedan od trikova Francuza. Ne očekujem promjene u petak”, poručuje Krajan.

Jasno da se promjene igrača ne mogu dogoditi “samo tako” u petak. Sve mora biti potvrđeno od strane vrhovnog suca Sorena Friemela kojemu se donosi liječnička dokumentacija onoga koga se mijenja. 

Još je tri sata do početka meča između Borne Ćorića i Jeremyja Chardyja, vidjet ćemo hoće li se nešto mijenjati.