Čilić uvjerljivo do trećeg kola Montreala

ATP 10. kol 202222:43 > 22:43
Podijeli:
David Kirouac-USA TODAY Sports

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo ATP turnira iz serije Masters 1000 u Montrealu nakon što je u 2. kolu svladao Karena Hačanova sa 6:3, 6:2 nakon sat i 26 minuta igre.

Bio je ovo peti međusobni dvoboj Čilića i Hačanova i treća pobjeda našeg igrača. U 2022. godini sastali su se po treći put, a prva dva susreta dobio je Hačanov.

Susret je bio izjednačen do rezultata 3:3 u prvom setu do kojega je Čilić imao jednu priliku za break koju nije iskoristio, a Hačanov u toj fazi dvoboja nije prijetio ioduzimanjem servisa suparniku. Uslijedila je serija od sedam uzastopnih gemova za Čilića kojima je naš igrač stigao do nedostižne prednosti od 6:3, 4:0.

Prvi put je Čilić oduzeo servis Hačanovu u gemu u kojemu je bilo 40-15 za ruskog igrača koji je potom zaredao s pogreškama koje su ga koštale gema i u konačnici seta.

Ključnim razdobljem pokazala su se prva dva gema u drugom setu. U prvom je Čilić oduzeo servis Hačanovu, a u drugom spasio dvije break-lopte iako je u oba navrata promašio prvi servis. Uslijedio je novi break kojim je Čilić slomio otpor suparnika.

Čilić će u 3. kolu igrati protiv Amerikanca Tommyja Paula koji je iznenadio drugog nositelja Španjolca Carlosa Alcaraza svladavši ga sa 6:7 (4), 7:6 (7), 6:3.

Komentari

Vaš komentar