PODCAST: VAR ili kVAR

Vijesti 18. lip. 201812:11 > 12:36
Podijeli:
Izvor: Catherine Ivill/Getty Images

Poslušajte što su komentatori Sportkluba Zoran Grgić i Alen Selman u podcastu rekli o upotrebi VAR-a na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

SELMAN: Odlučili smo se na ovaj podcast između ostalog i zbog situacije na jučerašnjoj utakmici Brazil Švicarska kada je Švicarac Zuber postigao pogodak glavom do kojeg možda ne bi došlo da je došlo do pregleda sporne situacije. 

GRGIĆ: Moje mišljenje je da je uvođenje VAR-a dobra stvar za nogomet. Međutim trebalo bi se poraditi malo na tome kako će se VAR koristiti. Na terenu ima preko 30 kamera i svaka situacija se može pregledati, ali svjedoci smo da se događaju pogreške i sa svom tom tehnologijom. Takva situacija je dosta simptomatična.

SELMAN: Što se tiče prelaska lopta gol linije tu imamo Goal Line Technology, ima čip u lopti u sidac dobije obavijest na sat ako lopta pređe liniju. Takav primjer smo vidjeli na utakmici Španjolska Portugal kada je Isco pogodio gredu i lopta se odbila na liniju i Isco je tražio pregled te snimke, to je znak da nisu svi igrači upoznati s tim da sucima automatski dolazi obavijest kada lopta pređe gol liniju.

GRGIĆ: Slažem se u potpunosti. Očito još nije sve dovoljno razrađeno.

SELMAN: Naime Švicarac je odgurnuo Mirandu rukama prije nego što je postigao pogodak i u najmanju ruku to je bilo diskutabilno, i moje mišljenje je da se ta situacija morala pregledati.

GRGIĆ: I ja sam cijelo vrijeme čekao kada će glavni sudac ići provjeriti je li bio prekršaj ili nije. Dojma sam kako je bio čist prekršaj i nije mi jasno kako to suci koji se nalaze u sobi za pregled to nisu vidjeli. Jako bitna situacija na utakmici jer je postignut gol. Da nije postignut gol onda ne bi to toliko bitno bilo. I pored svih ovih kamera, pored upotrebe VAR-a je došlo do velike pogreške.

Ovo je bio samo uvod u sve o čemu su razgovarali Zoran Grgić i Alen Selman. Ostatak poslušajte u podcastu od pola sata u vrlo zanimljivom razgovoru dva naša iskusna komentatora i poznavatelja nogometa.