Soldić otkrio zašto je odbio UFC

SK Fight 2. kol 202215:13 > 15:15
Podijeli:
Lukasz Sobala PressFocus NEWSPIX.PL/Guliver Image

Roberto Soldić iznenadio je borilački svijet odlukom da karijeru nastavi u singapurskoj organizaciji ONE Championship.

Mnogi su očekivali da je odlazak u UFC sigurna stvar, no Robocop je svojom odlukom šokirao borilački svijet.

U utorak je na konferenciji za medije objasnio svoju odluku.

“Imao sam previše solucija, bilo je raznih ponuda, uključujući UFC, ali ja sam izabrao ONE Championship jer mi je dao najbolju ponudu, jer želim biti drukčiji od svih, boriti se u svim sportovima, pokušati uzeti pojas i u kikboksu, muay-thaiju, MMA-u… Ovo je povijesni dan za Hrvatsku i cijelu regiju. Drago mi je, sretan sam, jedva čekam borbu i da napravim borbu koju još nitko nije napravio“, započeo je Soldić.

Njegov promotor Ivan Dijaković objasnio je zašto su odbili UFC.

Ovdje su kategorije drukčije, laka je do 77 kg, a velter do 84, borit ću se između te dvije. U Londonu su razgovarali s UFC-om i dobili prvu usmenu ponudu. Realno, do jučer nismo dobili pristojnu ponudu UFC-a, tek su se javili nakon što sam potpisao s ONE-om, a onda je već bilo kasno“, rekao je Dijaković pa objasnio:

Pozvali su nas u London, rekli da nismo došli odraditi tri borbe i otići, složili smo se da bi nakon druge borbe dobio borbu za pojas i to je to. Trebao bi se prvo boriti s Top 10 borcem, a nakon dvije borbe napao bi pojas. Na tome smo stali. Poslije smo razgovarali sa KSW-om“.

Soldić je odgovorio misli li da je bolji od UFC zvijezda Covingtona i Usmana.

“Smatram se na razini Covingtona i Usmana, radio sam s njima i s boljima od njih. Usman želi u boks jer nije zadovoljan, mnogi žele otići jer nisu zadovoljni. Pazim na sve i moram misliti na sebe“, objasnio je Soldić.

Komentari

Vaš komentar