Hearn: Yoka je prihvatio borbu protiv Hrgovića!

Ostali sportovi - Ostalo 13. sij 202217:19 > 17:37
Podijeli:
Igor Kralj

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović već se dugo vremena žali da ne može dobiti pravog protivnika, no izgleda da je tome došao kraj.

Hrgovićev promotor Eddie Heard izjavio je za Boxing News da je francuski boksač Tony Yoka prihvatio borbu s Hrgovićem. Podsjetimo, upravo je Yoka taj koji je uništio Hrgovićev san o olimpijskom zlatu svladavši ga u polufinalu podijeljenom sudačkom odlukom.

Yoka je na kraju osvojio olimpijsko zlato u finalu svladavši Joea Joycea. Puno prašine tada se diglo zbog tih borbi jer su i Hrgović i Joyce bili, u najmanju ruku, podjednaki francuskom boksaču.

Poznati su i uvjeti borbe – pobjednik će dobiti poziciju obaveznog izazivača. Uz to, pobjedniku će pripasti i 35 % ukupne zarade.

Iako su oba borba prihvatila borbu, i dalje nije sigurno da će se ona održati. Sada su na redu pregovori o novcu – njihovi menadžeri trebaju isposlovati uvjete koji će zadovoljiti i jednu i drugu stranu.

Podsjetimo, Yoka je u posljednjoj borbi nokautom svladao hrvatskog borca Petra Milasa. Može li El Animal osvetiti Milasa?