Zagreb misli ozbiljno! Čupić potpisao, stigao i Leimeter

Rukomet 5. velj. 202110:57
Podijeli:
Izvor: Photo: Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Napokon je i službeno! Ivan Čupić potpisao je trogodišnji ugovor s PPD Zagrebom.

Nakon Metkovića, Medveščaka, Gorenja, Viga, Löwena, Kielcea i Vardara, 34-godišnji Čupić prvi put u karijeri obući će dres hrvatskog prvaka.

“Mislim da ne treba trošiti previše riječi o kvaliteti pojačanja koje dolazi u naš klub. Zadovoljni smo da je postignut dogovor i da još jedan reprezentativac dolazi kod nas od sljedeće sezone. Sa svojim iskustvom kako na reprezentativnom polju tako i s osvojena 3 naslova Lige prvaka naša ekipa će sigurno profitirati. Želimo Zagreb vratiti tamo gdje pripada na rukometnoj mapi Europe, i time smo se vodili kod dovođenja zadnjih pojačanja. Nadamo se odličnoj suradnji s Čupićem”, rekao je direktor kluba Vedran Šupuković.

Čupić je istaknuo:

“Punih 15 godina igram u inozemstvu i Zagreb je za mene i moju obitelj došao u pravom trenutku. Sa sportskim direktorom Valčićem sam razgovarao oko toga da klub treba novih ljudi i nove energije. Ja sam se našao u toj viziji i planu kluba za sljedećih nekoliko godina i jednostavno sam odlučio da je vrijeme da se vratim kući te da probam pomoći koliko mogu, također i utjecati na mlade koliko mogu pošto je prisutna i rezultatska kriza.”

“S nama starijima i iskusnijima se nadam da će se promijeniti atmosfera svlačionice, također pokušati ćemo dignuti i vratiti Zagreb koliko možemo na stare staze slave kada su bile pune dvorane i kada su padali dobri rezultati. Osjetio sam osjetnu kemiju, ambiciju i novi izazov u karijeri što mi je sigurno pomoglo pri odluci. Vjerujem da će sve izaći na dobro. Trenutna situacija s pandemijom ne ide na ruku mladim i neiskusnim ekipama koje imaju puno novih igrača jer smo više vremena proveli na testiranjima i u karantenama nego u dvorani. Mislim da je ova sezona čudna za svih, i čekam da se ova situacija s koronom primiri. Sigurno će se i iskristalizirati ekipa Zagreba kako bi se za sljedeću sezonu što kvalitenije i korektnije pripremili.”

Stiže i povremeni mađarski reprezentativac

Već ranije potvrđen je dolazak još jednog hrvatskog reprezentativca Željka Muse, a u četvrtak je PPD doveo i povremenog mađarskog reprezentativca Csabu Leimetera, koji je potpisao do 2023. Ovaj desni vanjski je donedavno bio igrač mađarskog Csurga.

“Oduševljen sam što sam potpisao ugovor s klubom iz Zagreba. Sve se jako brzo dogodilo, došao je zahtjev i ja sam morao donijeti odluku za 24 sata. Nisam puno razmišljao, i uz dogovor i podršku obitelji postalo je jasno da moram prihvatiti ponudu. Radujem se sljedećim utakmicama i razdoblju koje je pred nama te se nadam se da ću se što prije uspjeti uklopiti u momčad. Dat ću sve od sebe da doprinesem uspjehu mog novog kluba”, rekao je Leimeter.

Komentari

Vaš komentar