Šoštarić: U 30 godina života ovako nešto nisam vidio!

Rukomet 2. pro. 202119:51 > 20:10
Podijeli:
Stanko Gruden /kolektiff

Hrvatske rukometašice poražene su od Brazila (25:30) na startu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj.

Izbornik Nenad Šoštarić bio je nezadovoljan suđenjem.

Ne želim pričat o kriteriju suđenja, to je za neke druge ljude, mi moramo gledati kako mi igramo, ali moram ovo reći. Ja u životu ovako nešto nisam vidio, a bavim se profesionalno ovime 30 godina. Nisam, recimo, vidio da se za jedan normalan rukometni faul daje isključenje u 30. sekundi utakmice!? Ja to u životu nisam vidio i tu se već uvlači strah među naše igračice kako dalje igrati obranu. Iz toga onda dolazi i strah u napadu. Suci su nas kastrirali sa svojim odlukama, i bilo je jasno da ne možemo igrati svoju, agresivnu i pravu obranu. To što smo pokazali u drugom dijelu pokazuje da možemo i moramo gledati naprijed. Osnovni cilj je proći u sljedeću fazu, pripremit ćemo se za Paragvaj i to nam je sada glavni fokus. Mislim da će sada cure puno jednostavnije igrati i ići dalje na prvenstvu“, izjavio je za RTL hrvatski izbornik.

Šoštarić razloge poraza vidi i u lošoj obrani, posebice u prvom poluvremenu.

“Mi znamo da naša 6:0 obrana mora bit gusta, i to je ovo što smo igrali na kraju. Pa mi smi u prvom poluvremenu primili samo dva gola s vanjskih pozicija, dakle ta gustoća je falila. Ali kažem -kriterij, u nekim fazama utakmice, Mičijević su mogli ubiti, ali isključenja nije bilo”, zaključio je nezadovoljni Šoštarić.

Valentina Blažević također nije zadovoljna nastupom hrvatske reprezentacije.

Nismo bili na visokom nivou. Prolazile su jedan na jedan. Odigrali smo pravu obranu zadnjih 15 minuta, ali bilo je kasno da stignemo razliku koja je bila velika. Nismo ušli u pravu obranu, one su se razigrale, nismo pronašli odgovarajuće stvari za njihov napad.  Ovo nam je dobra škola i dobro da je prva utakmica da nam se dogodilo, rekla je hrvatska reprezentativka.

Ovaj poraz neće pokolebati naše reprezentativke.

I dalje smo jedna uz drugu. Bez obzira na poraz ili pobjedu, moramo ostati tu. Ne smijemo se svađati, da ostanemo dobre volje i da ovaj poraz ne utječe na nas. Da idemo dalje i da se pripremamo za nove utakmice“, u pozitivnom tonu je zaključila Blažević.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar