SKener: Je li stvarno toliko do izbornika?

Rukomet 12. ožu. 202122:54 > 13. ožu. 2021 13:34
Podijeli:
Jozo Čabraja/kolektiffimages

Eh, ti Francuzi! Opet su nam pokazali da je rukomet igra koja se igra 60 minuta, dok mi nažalost to očito nikako da shvatimo.

Da je novi izbornik Hrvoje Horvat pisao scenarij utakmice teško da bi glavi imao bolji od onog kakav je na terenu gledao 45 minuta utakmice.

Hrvatska je igrala dobru obranu, iz koje su proizlazili i lagani golovi u napadu. Zabijali smo i na individualnu kvalitetu u napadu, a kada je trebalo na golu se ukazao Pešić. Horvat je pravovremeno zvao minute odmora, koje su nakon dugo vremena imale i neki smisao.

Istini za volju, treba reći da ni Francuzi u tih prvih 45 minuta nisu bili onakvi kakve smo ih navikli gledati.

A onda tih posljednih 15 minuta utakmice, 15 minuta u kojima smo podsjetili da Egipat nije bio slučajnost. Velika crna rupa, dva jeftino primljena gola u igri bez golmana, naravno i neke sudačke odluke koje je za očekivati da će biti ‘nategnute’ na stranu domaćina.

Treba li se bojati uoči sljedeće dvije utakmice? Itekako! Već u subotu čeka nas taj Portugal, jako motiviran da nam sruši snove o Tokiju.

Horvat je s dečkima odradio tek četiri treninga, nema sumnje da nas je ova utakmica dobrano ispraznila. Pitanje je koliko je svježine, koja je godinama bila boljka naše reprezentacije, ostalo u dečkima.

Nemaju ni 24 sata za oporavak, nadamo se samo da Horvat ima asa u rukavu, da se nakon ovog turnira ne bi zapitali je li stvarno toliko do izbornika?