Nexe žestoko reagirao na odluku HRS-a!

Rukomet 8. tra. 202118:27 > 18:28
Podijeli:
RK Nexe Našice
Izvor: RK Nexe Našice

Hrvatski rukometni savez danas je donio odluku o prekidu prvenstva do 26. svibnja, a jedini koji je bio protiv takve odluke je našički Nexe.

Ovu je odluku danas u Zagrebu donio Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza, na temelju Zahtjeva koji su uputili RK PPD Zagreb i Zagrebački rukometni savez.

Do 26. svibnja trebali bi se procijepiti svi igrači i službeno osoblje klubova, a natjecanja bi trebala završiti do 27. lipnja.Na ovu odluku odmah je reagirao i RK Nexe, priopćenje za javnost uputio je predsjednik Nexea Josip Ergović, i sam član Upravnog odbora HRS-a koji je je jedini bio protiv ove odluke:

“Nikako nismo zadovoljni odlukom Hrvatskog rukometnog saveza kojom je do 26. svibnja odgođeno natjecanje Paket 24 Premijer hrvatske rukometne lige, ja sam nažalost jedini bio protiv te odluke. Ovo je nije dobro za rukometni savez, klubove i igrače koji cijelu sezonu marljivo treniraju i prihvaćaju rizik moguće zaraze korona virusom. I mi, kao i svi drugi klubovi, imamo u prvom planu zdravlje naših igrača, ali štetno je odigrati 12 utakmica u 30 dana. Prvenstva se ne prekidaju niti u srodnim dvoranskim i momčadskim sportovima kao što su košarka, odbojka ili futsal”, rekao je Ergović pa dodao:

“Također, naglašavam da će se u isto vrijeme odigravati utakmice SEHA lige. Dakle, temeljem svega što znamo, možemo zaključiti da iza ovakve odluke stoje partikularni interesi pojedinaca. Igračima nekih klubova ističu ugovori 30. svibnja te je moguće da će Premijer ligu nastaviti u izmijenjenom i oslabljenom sastavu što nikako nije fer ni korektno prema njima. Bez obzira na sve, mi i dalje vjerujemo da će RK Nexe pokazati svoju snagu na terenu.”