Mamić: ‘Glupo bi bilo pričati da su drugi bolji od nas’

Rukomet 19. sij. 202120:14 > 21:19
Podijeli:
Foto: HRS

Hrvatska je s 26:24 pobijedila Katar, te osvojila prvo mjesto u skupini. U drugi krug nosimo tri boda.

Pa dižemo se polako, utakmicu po utakmicu. Danas je bilo bolje nego prije dva dana, puno bolje nego prije četiri dana. Šego je bio fenomenalan, pomogao je kad je trebalo. 23 gola smo primili i to je sasvim dovoljno da se privede utakmica kraju. Čestitke svima koji su igrali, svi su dali svoj obol, sutra idemo put Kaira“, istaknuo je za RTL Ivan Čupić pa dodao:

Cilj je bilo prvo mjesto, ali i četiri boda u drugo krugu. Na kraju tri, ali nećemo se žaliti. Dižemo se, svi igraju i imaju svoju rolu. Slijedi drugi krug, sljedeći protivnik i idemo po pobjedu i da bude još bolje nego danas i po još dva boda.”

“Iskreno, ne. Bili smo fokusirani na dva boda za Japan i Angolu, kao i za danas, znali smo da je puno pritiska i pokazali smo karakter. Ekipa je iznijela utakmicu i mislim da smo zasluženo pobijedili”, zaključio je Čupić.

Marko Mamić zabio je pet golova, a nakon utakmice je istaknuo:

“Možda smo imali neki kiks, ne bih rekao ni kiks, nezgodnu utakmicu protiv Japana koji nas je iznenadio, ali izvukli smo bod. Idemo dalje, u drugu skupinu, sve je kako smo zamislili prije turnira i to je to. Imali smo ciljeve, velik je pritisak, dosta se toga ispremiješalo, i igrači, i cijela situacija u Hrvatskoj i svijetu, pripreme smo radili u kratkom vremenu. Stalno se nešto mijenjalo, smještaj, publika, zbunjujuća situacija. Ali moram čestitati momčadi što smo se uspjeli othrvati tome i nadam se da ćemo igrati još kvalitetnije, da ćemo imati i igru koja nas vodi prema višem cilju”, istaknuo je Mamić.

U drugom krugu čekaju na Danska, Argentina i Bahrein.

“Jesmo li Danci i mi favoriti? Glupo bi bilo pričati da su drugi bolji od nas, ali vidjeli ste kako je to izgledalo dosad. Moramo svaku utakmicu ići sa 100 posto i jedino to dovest će nas do cilja. Igra se na jednu loptu i tako je skoro u svim skupinama”, dodaje Mamić pa zaključuje:

“Osjećam se kao dio momčadi, što mi je važno. A uvijek će momčad izbaciti jednog pojedinca i netko će se istaknuti. Drago mi je što se mogu dobro osjećati i što gradimo momčadski duh.”

Komentari

Vaš komentar