‘Jedna dobra opomena i škola za nastavak turnira’

Rukomet 15. sij. 202121:26
Podijeli:
Martin Rose, Getty Images

Hrvatska se tek nešto boljom igrom u nastavku spasila poraza od Japana na otvaranju Svjetskog rukometnog prvenstva.

Na kraju smo se morali zadovoljiti bodom odigravši 29:29.

“Jako teška utakmica, na kraju smo sretno i spretno osvojili bod. Jedna dobra opomena i škola za nastavak turnira. Prije svega moram čestitati Japanu koji je odigrao odlično. Jako loše smo krenuli, razbili su našu 5-1 obranu i jako su nas raširili, radili nam velike probleme. Drugo poluvrijeme je izgledalo malo bolje, vratili smo se u igru, osvojili smo bod, a vidjet ćemo hoće li nešto značiti. Ovo je dobra škola i ovako protiv Angole ne smijemo”, rekao je kapetan Domagoj Duvnjak pa dodao:

“Ne znam jeste li gledali današnju utakmicu, to su sve ekipe koje igraju rukomet. Znam da su svi očekivali da ćemo i danas pobijediti s deset razlike, ali nažalost to nije tako. Od prve do zadnje minute moramo igrati našu igru. Danas to nije bio slučaj, ali turnir je dug i sigurno će biti bolje protiv Angole.”

Josip Šarac je istaknuo:

“Kažu da je prva utakmica na turniru uvijek najteža, bez obzira protiv koga igrate. Mi smo nesigurno ušli u utakmicu, promašivali smo i neke izrađene situacije, loše smo krenuli šuterski i onda su se oni odlijepili.”

“U drugom poluvremenu je to dosta bolje obrambeno izgledalo. U prvom smo primili čak 17 pogodaka, što za našu obranu nikako nije dobro. Uvijek nas je krasila obrana s malo golova, a danas to nismo pokazali. Mislim da je ovo pouka kako ne smijemo.”

“Sigurno će nas ovo otrijezniti. Bolje da je u prvoj utakmici nego da se poslije neka desila. Ništa nije izgubljeno, idemo pobjeđivati dalje pa što bude. Sutra je slobodan dan, a onda imamo Angolu. Tu moramo ići 300 posto, nadoknaditi ovo što smo danas izgubili i pokazati svima što Hrvatska može”, zaključio je Šarac.

Riječ je dobio i Marko Mamić.

“Više smo prihvatili njihovu igru koja je dosta brza. Tu su nas dosta razvukli, primili smo puno golova iz kontri i polukontri i na postavljenu zonu. Nije ništa funkcioniralo na početku i oni su se odlijepili, napravili su razliku koju na kraju nismo uspjeli prestići.”

“Moram im čestitati, stvarno su dobro odigrali. Poznato je da su Japanci brzi, a još su i dosta dobro tehnički odigrali. Vidjelo se da su dosta prostudirali našu obranu. Pripremili smo se i mi na njih, ali mora se priznati da su oni jako dobro odigrali.”

Ivan Martinović dobro je krenuo u prvom poluvremenu s tri gola.

“Mislim da smo svi bili malo nervozni i tako smo se cijelu utakmicu vukli da se vratimo pa možemo reći da smo na kraju izvukli taj bod. Oni su se jako dobro pripremili. Igrali su discipliniran napad, igrali su na šansu, brzi su bili i tu smo mi imali dosta problema. Falila nam je agresivnost u obrani. To smo malo popravili u drugom poluvremenu.”

Komentari

Vaš komentar