Ispračaj Saračevića: Suze u cijeloj Koprivnici

Rukomet 23. velj. 202115:44 > 15:50
Podijeli:
Foto: HRS

Jedan od najvećih hrvatskih i svjetskih rukometaša Zlatko Saračević preminuo je u nedjelju navečer, a danas su se od njega oprostili stanovnici Koprivnice.

Posljednje zbogom legendi.

Na putu do Zagreba Saračevićev lijes zastao je ispred koprivničke gimnazije kako bi mu njegovi Koprivničanci zaželjeli posljednje zbogom.

Na ispraćaju su bili supruga Kornelija, predstavnici kluba, igračice Podravke – njegovog posljednjeg kluba u karijeri, navijači, prijatelji i brojni drugi.

Saračević je bio legendarni desni vanjski, a karijeru je počeo u Borcu iz Banja Luke. U Borcu je proveo deset godina osvojivši naslov prvaka bivše države i kup. Iz Banja Luke je 1987. preselio u zagrebački Medveščak gdje je proveo tri godine osvojivši dva Kupa Jugoslavije (1989, 1990).

Nakon Medveščaka igrao je u Nimesu, Bordeauxu, Istresu i Creteilu. U Francusko je osvojio dvije titule prvaka s Nimesom, a zatim se 1997. vratio u Hrvatsku u redove Zagreba. Tri sezone je proveo u redovima hrvatskog prvaka, a zadnje dvije stanice njegove igrače karijere bile su Veszprem i Zamet gdje je završio igračku karijeru i počeo raditi kao trener.