Horvat: ‘Isprike gledateljima, mi ne možemo bez drame’

Izjava 13. ožu. 202120:16
Podijeli:
Hrvoje Horvat
Foto: Guliver Image

Izbornik Hrvoje Horvat otkrio je prve dojmove nakon dramatične pobjede Hrvatske protiv Portugala u 2. kolu kvalifikacija.

“Što reći? Presretni smo, okrenuli smo nemoguće. Mi očito ne znamo bez drame, jučer smo izgubili utakmicu koju smo kontrolirali, danas nam se dogodilo obrnuto. Važnost utakmice je napravila svoje, promašivali smo zicere, bacali smo im lopte u ruke, nervoza je učinila svoje. U drugom poluvremenu smo odigrali sjajnu obranu 6-0 s izlascima na vanjske, tranzicija je odradila svoje i na kraju važna pobjeda”, rekao je na početku Horvat, pa rezimirao tijek cijele utakmice:

“Promašili smo dosta izraženih šuteva, nedostajao nam je šut izvana, pa smo se okrenuli nižoj postavi, igrali smo 1 na 1, čekali smo možda predugo s Mamićem, a onda smo posegnuli za Pavlovićem koji je brži 1 na 1, došao je do izražaja Cindrić, na kraju se pokazalo da obrana može iščupati sve.”

Zašto je bilo tako loše u prvom poluvremenu?

“Portugal ne smijemo podcjenjivati, oni 7 na 6 već godinama igraju savršeno, znali smo da moramo biti strpljivi, tu su dečki pokazali karakter, to samo najveći mogu okrenuti u svoju korist.”

Na kraju je izbornik ostavio i poruku gledateljima.

“Ispričavam se gledateljima, ali vjerojatno su navikli na ovakve drame od nas.”

 

Komentari

Vaš komentar