EHF predstavio Hrvatsku: Postavili tri ključna pitanja

Rukomet 11. sij 202212:01 > 12:38
Podijeli:
Jozo Čabraja / kolektiff

Pomlađena Hrvatska s jasnim ciljem za budućnost, tekst je na službenim stranicama EHF-a kojim su predstavili našu reprezentaciju uoči nadolazećeg Eura u Mađarskoj i Slovačkoj.

Hrvatska je nastup na 15. Europskom prvenstvu osigurala srebrom prije dvije godine, kada je u finalu izgubila od Španjolske 22:20.

“Hrvatska je dio EHF Euro priče od 1994. godine, a u Szeged dolaze s novim trenerom Hrvojem Horvatom, koji je od 2017. bio pomoćnik Lini Červaru”, ističe EHF pa postavljaju tri pitanja uoči ovogodišnjeg Eura.

Prvo se pitaju: Može li pomlađena Hrvatska ponoviti prethodni uspjeh?

“Momčad ima težak zadatak ponoviti uspjeh iz 2020., kada su kolekciji od tri bronce dodali treće srebro. Zlato na Euru i dalje i san, i jedino je zlato koje nedostaje u bogatoj kolekciji trofeja. Snažan napad i čvrsta obrana s naglaskom na onu 5-1 karakterizirat će hrvatsku igru”, odgovaraju na prvo pitanje uz dodatak kako se Hrvatsku nikad ne može uzeti zdravo za gotovo.

Drugo je pitanje: Hoće li trener Horvat i momčad biti pod pritiskom?

Kao odgovor ističu da je Horvat uveo nove i mlade igrači, koji u kombinaciji s onim starijima će pokušati predstaviti novi stil, a cilj je naravno najviša stepenica postolja.

“Nedostaju igrači kao što su Igor Karačić, Marino Marić i Marin Šego. Njihov izostanak iz sastava za neke je bio iznenađenje, no Horvat i njegova momčad imaju jasnu viziju uvesti mlade igrače i izgraditi momčad za budućnost. Nema sumnje da će momčad biti pod pritiskom jer svi u Hrvatskoj očekuju da će igrati za medalju, ali to ne bi trebao biti glavni fokus”, piše EHF.

Kakva su očekivanja, posljednje je pitanje koje postavlja EHF?

Ističu kako smo za razliku od ostalih, koji su morali igrati kvalifikacije, mi igrali EHF Euro Cup gdje smo završili drugi, iza Španjolaca. O očekivanjima je potom progovorio izbornik Horvat.

“Francuska je olimpijski prvak i ima širok roster s mnogo sjajnih igrača. Neće biti lako jer protiv njih otvaramo natjecanje. Poznato je naše rivalstvo”, kaže trener Horvat pa dodaje:

“Srbija je u prošloj godini pokazala da igra dobro. S novim trenerom Antoniom Geronom postali su sjajna momčad i nisu samo dobri pojedinci kao prije.”

“Za kraj grupne faze igramo protiv Ukrajine. Mlada su momčad s novim nama nepoznatim rosterom i morat ćemo se dobro pripremiti. Ukrajinski rukomet je u usponu i nikoga ne bismo trebali uzimati zdravo za gotovo. Najvažnije je ići korak po korak”, zaključuje hrvatski izbornik.

Komentari

Vaš komentar